Januariboken

Förutom att gå en promenad varje månad har jag också bestämt mig för att detta år läsa en bok per månad. 
 
Det finns flera anledningar till detta "mål". Dels är det att jag tycker om att läsa, det andra är det kräver att man tar sig tid och sätter sig ner och tar det lugnt, man kommer som sagt ner i varv och så tror jag det är bra att man läser överlag.
 
Den här månaden har jag läst Det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan. Det är en mysig, lättläst feel good-bok som handlar om en tjej som bryter upp helt från sin vardag och flyttar ut till en ö där hon tillslut öppnar ett litet bageri. Vi får vara med när hon möter människor och del motgångar men även framgångar och vi får möta en väldigt söt (men något annorlunda) fågel.
 
Detta där en bok som jag tyckte om och som passar bra de dagar man inte orkar läsa något svårt. Jag läsare gärna den andra och tredje boken i serien kommande månader.  
 

Hej stugan

Idag har vi, familjen, varit i stugan och fixat med träd och buskar och eldat grenar, julgranar, kvistar och sånt. Vilken trevlig dag det har varit! Det här var exakt vad jag behövde. 
 
Saker den här dagen bestått av som jag mår bra av:
♡ Umgås med familjen.  
♡ Vara ute i stugan
♡ Skratta med familjen.
♡ Sucka åt min syskon som retas och tjafsar.
♡ Vara utomhus.  
♡ Få ta i med kroppen.
♡ Jobba i trädgården.  
♡ Sol 
 
Nu har jag kommit hem och är så där mör i hela kroppen. Lite trött i huvudet efter att ha eldat och druckit lite för lite vatten och väldigt trött i kroppen efter sågande och klippande. Det är en sån härlig känsla att få vara utomhus och att få ta i med hela kroppen. 
 
Nu skall jag slappa resten av kvällen innan jag, troligtvis, kommer somna skönt. Önskar er en skön lördagskväll! 
 
Det var sol när vi kom ut till stugan men den nådde knappt själva stugan.
 
 
Det var inte sol hela dagen utan faktiskt mest mulet men ibland trängde solen igenom och då njöt jag lite extra.

Frustration

Jag kanske borde börja med något positivt i ett inlägg men i kväll blir det inte så. Låt mig därför gå direkt in på hur frustrerad min kropp och mitt huvud är. 

Frustrationen bara flödar som en stor våg i kroppen. Om och om igen. Hade man målat upp det som i en serie hade det kommit rök ur öronen på mig. 

Och problemet är att jag inte vet vad den beror på. Eller ja, alltså jag ser inget utav de som jag tycker är jobbigt nu som så stor orsak så att det skall kännas så här. FRUSTRATION. 

Okej men så att försöka bena ut det här... Jo jag vill ha sol och värme, eller i alla fall dagsljus. Och jag vill ha energi. Känna att jag hinner med det jag borde (hade varit så nice va!) och ha lite energi även efter jobbet. Och så vill jag tycka träning är kul igen.  Alltså, min träning i januari är ungefär lika pinsam som mängden chips jag har ätit det senaste. 

Vad händer med mig? 

Men okej. Nu är det så. 
Jag har faktiskt köpt pizza i kväll och lagt mig i sängen och dragit täcket hårt runt kroppen, det blir tryggt på något sätt. Så nu skall jag titta på serier tills jag somnar. Och i morgon hoppas jag på att vakna pigg och då skall jag träffa familjen och det om något borde ju 
lindra den här frustrationen. 

Det känns faktiskt redan lite bättre efter att ha skrivit det här. Jag kan liksom inte låta bli att fnissa lite åt mig själv. 
Det här hade varit bra terapi!