Jag älskar skenet från julgranen

Jag funderade på vad jag skulle ha för rubrik på dagens inlägg. 
 
Jag hade kunnat ha Jag vet att jag gjort det jag kunnat och då syftat på de senaste veckorna.  Även om det inte alltid räckt till så har jag gjort det jag kunnat. Jag vet att jag inte hade orkat mer än det jag gjort nu.
 
Jag hade också kunnat skriva Det går bara man bestämmer sig Vilket också syftar på de senaste veckorna och till viss del är sant men inte alltid ett sunt tankesätt. Jag funderade även på rubriken Vad är viktigt i livet vilket man kan fundera på när man känner att man har ont om tid. 
 
30 minuters träning hade också fungerat för det är exakt så långa de senaste dagarnas träningspass har varit. Exakt det som är minimum och inte mycket mer. 
 
Jag hade också kunnat skriva Julmust för 5 kronor vilket julmusten kostade igår när jag var och handlade och det går förbi en man,samtidigt som jag står och funderar på hur många julmust jag skall köpa, och säger till mig "visst är det bra att handla så här på kvällen". Jag förstår fortfarande inte varför han sa det till mig av alla de människor han gick förbi. Två stycken hade också kunnat bli rubriken i kväll, ja det var så många julmust jag köpte.  
 
Så trött så jag snart gråter hade varit en passande rubrik då det verkligen stämmer. Jag orkar ingeting mer i kväll. Jag är helt slut. Jag är till och med så trött så jag inte vet om jag orkar kolla på tv i kväll för jag vet inte om jag skulle orka med ljudet.  
 
Man blir piggare av träning hade jag också kunnat skriva för det är sant och det kände jag av efter träningen. För även om jag är trött nu så är jag inte lika mosig i huvudet som direkt efter jobbet 
 
Jag hade kunnat skriva Bortskämd dotter på semester hos föräldrarna. För jag sitter i soffan hemma hos mamma och pappa och äter mat som mamma sparade till mig. Och i morgon tänker jag ta sovmorgon och egentligen inte göra något annat än vila och träna så då hoppas jag också på att få lite mat. 
 
Alla ovan nämnda rubriker hade jag kunnat skriva och alla hade varit sanna och passat bra in men jag valde inte dem utan Jag älskar skenet från julgranen för jag gör verkligen det,  jag tycker det är så vackert och det där skenet gör mig lugn på något vis. 
 
Så. Jag skrev den rubriken helt enkelt.  

Saker jag skulle göra i höstas

Punkterna nedan skriv jag ner på en lista i ett inlägg redan i september men sedan publicerade jag aldrig inlägget utan det har bara legat där i utkastet. Så här när året börjar gå mot sitt slut tänkte jag att det skulle vara roligt att se hur det har gått.

♡ Tända stearinljus, ofta.
Har helt klart lyckats med detta! Min förbrukning av stearinljus har varit hög den här hösten och således har även mysighetsfaktorn i min lägenhet varit minst lika hög. Älskart! 
 
♡ Gå promenader.  Förslagsvis morgonpromenader. Överlag vara ute mycket. 
Eh, jag är totalt värdelös på att gå promenader nu. Behöver ändra på detta. 
 
♡ Laga egen lunch i stället för att köpa.
Jag är så stolt! Sedan efter min semester i juli har jag köpt lunch 2 gånger. Ena gången var det en lunchdate och andra gången åt vi hamburgare på jobbet (en klassiker man inte tackar nej till). Det känns så bra att ha lagat så mycket mat!
 
♡ Träna smart, få bra rutiner.
Vi låtar träningen vara ett tag va? (Det kommer nog ett inlägg snart om det där.)
 
♡ Hitta stunder att dricka te.
Kanske inte så ofta som jag tänkt men helt klart många stunder ändå! Det där med te och tända ljus har varit höstens melodi.
 
♡ Hitta motivationen att hålla i ordning hemma. 
Det har faktiskt gått riktigt bra att hålla ordning.  Jag slarvar när jag är trött så fram till december så gick det riktigt bra! 
 
♡ Ha servetter till mina måltider hemma. Det blir lite roligare då. 
Jodå! Det har gått bra.
 
♡ Vara social. I lagom mängd.
Det känns som jag gjort en hel del saker den här hösten men jag kanske bara inbillar mig? 
 
♡ Blogga. Kanske till och med skriva något roligt inlägg här och där och inte bara seriöst hela tiden.  
Upp och ner är en bra beskrivning när det kommer till bloggen. Jag antar att det är så det får vara. 
 
♡ Skriva på den där storyn jag går runt och funderar på då och då. 
Inte ett enda ord har jag skrivit men jag går runt och funderar på storyn då och då och funderar på karaktärer och händelser. 
 
♡ Kolla på serier. Och njuta när jag gör det. Inte bara sträcktitta.
Som jag tittat på serier! Och som jag njutit! Serier har varit räddningen så många gånger den här hösten. 
 
♡ Spela piano. Hitta ett stycke jag kan spela lagom till jul. Eller i alla fall halva, eller bara 1/4 av stycket. 
Det blev inget stycke men däremot spelade jag på dopet och det övade vi på rätt mycket ett tag så det får vara godkänt!  
 
♡ Försöka hitta guldkorn här och nu istället för att hela tiden längta framåt.  
Det känns som dagarna bara tickar på och att det inte finns så mycket att ta in just nu. Men de kvällar jag har varit hemma tidigt har jag njutit av!
 

God Jul

Vaknade vid sju i morse trots att jag tänkt ta lite sovmorgon. Passade på att åka till gymmet och köra dagens träningspass. I dag blev det en gammal klassiker; rygg&biceps, ett riktigt roligt träningspass!

Har efter det ätit julfrukost med mamma&pappa. Sitter nu i soffan och njuter av julgranen och lyssnar på julmusik, klyschigt men sant. Skall alldeles snart börja pyssla med lite julklappar. 

Dagen kommer sedan fortsätta i lugn och mysig takt där syskonen kommer droppa in allt eftersom och när julafton börjar närma sig sitt slut kommer hela familjen vara samlad, det ser jag fram emot! Att få träffa hela familjen samtidigt är helt klart en utav de sakerna jag tycker mest om! 

Med detta sagt önskar jag nu er alla en riktigt, riktigt fin julhelg!