Veckomeny och handling

I dag tänkte jag bjuda er på min veckohandling och min veckomeny. 
 
Låt oss börja med menyn för lunch och middagarna under den här veckan:
Måndag lunch: Mammas köttfärssoppa.
Måndag middag: Kycklinggryta och bulgur.
 
Tisdag lunch: Köttfärssås med svarta bönor och pasta.
Tisdag middag: Nudelwok med grönsaker och kikärtor.
 
Onsdag lunch: Köttfärssås med svarta bönor och pasta.
Onsdag middag: Nudelwok med grönsaker och kikärtor.
 
Torsdag lunch: Halloumistroganof med linser och ris.
Torsdag middag: Fisk med rotfrukter mm.
 
Fredag lunch: Halloumistroganof med linser och ris.
Fredag middag: Inte bestämt ännu (back up-plan: Halloumiswraps).
 
Känns som en fin vecka. I början av veckan en hel del kött och så lite mer vegetariskt mot slutet. Jag försöker lägga in så mycket bönor och linser som möjligt i mina måltider och har börjat byta ut en del av köttet mot just detta men mer om det i ett annat inlägg. Jag vet ännu inte om jag skall åka ut till stugan på fredag eller inte så därför är fredagen och helgen lite mer osäker. Blir mycket halloumi där på slutet om jag använder min back up-plan, men det får gå!
 
Veckans handling ser ni på bilden nedan. Fil, Yoghurt, Keso och kvarg, ägg och frukt till frukost och mellanmål. Sallad för att fylla ut måltiderna lite. Aubergine och zucchini får snällt vänta till helgen eller början av nästa vecka. Hade först funderingar på att göra en lasange men insåg, väl hemma, att det tar för lång tid att göra det under veckan så det blir som sagt eventuellt till helgen. 
 
Ps. Mammas köttfärssoppa var fantastiskt god!
 
 
 
Gillar ni den här typen av inlägg? Tryck gärna på gilla-knappen är på bloggen eller på facebook.

Dags för vila

Nu är vi i Varbergstrakten där vi skall vara under nästan hela nästa vecka. Det är alltså dags för en vecka med häng med pappa,en slags semester alltså. 

Jag har, som jag tidigare nämnt, valt att lägga en vilovecka nästa vecka. Känner mig väldigt nöjd över detta val. Det känns bra att inte gå runt och känna att jag borde träna, nu kan jag istället vara i det jag skall vara i och inte känna träningsstress.  Om det blir något träningspass är det bara en bonus. 

Däremot fick det bli lite träning idag.  30 minuter TRX. Jobbade igenom typ hela kroppen och blev lite trött här och var. Kändes som ett lagom pass. Det regnade ett sånt där tätt regn så när jag kom in var jag rätt blöt. 

Man kan säga så här: det syns nu att det är jag som sover i detta rum. I hallen hänger träningsjacka, strumpor och Trx-del på tork. På golvet ståt skorna på tork.  Inne i själva rummet har jag bla TRX-en och då självklart lunch-väskan så att jag i alla fall kan få mig med lite mellanmål under veckan. 

Så, nu avslutar jag den här veckan och i morgon börjar ny vecka. Det blir nog inte så många inlägg under nästa vecka, kanske hör jag av mig något. Jag önskar er en fin vecka 30! 

Dagens träning
I hallen hänger det saker på tork
TRX-en i tryggt förvar.

Vacker morgon

God morgon! 
 
Klockan var ställd på 04.45 i morse men jag vaknde av mig själv 04.44. Tycker egentligen det är det bästa för då är man i en bra fas att vakna, ja alltså när man vaknar av sig själv. Hade det inte varit för att jag skulle upp och träna hade jag visserligen valt att sova en stund till men jag kände mig ändå inte trött när jag gick upp, det kommer komma senare under dagen eftersom jag sovit sisådär 5 timmar i natt. 
 
Det är ganska grått idag, när jag satte mig i bilen på väg till gymmet lyckades inte solen ta sig igenom molnen men när jag sedan körde blev solen lite starkare och tog sig igenom. Var tvungen att stanna till på vägen och ta en bild och tog även en bild utanför gymmet. Morgonträning har flera fördelar. Bilderna ser ni nedan. Tränade 45 minuter. Lyckades då hinna med lite foamroller på de viktigaste ställena, drag och press, höftfällning och lite planka. Det viktigaste för mig i en lite lättare och kortare kombination. Passade perfekt idag. 
 
Sitter nu vid mitt skrivbord på jobbet efter att ha duschat och skall alldeles strax börja jobba, skall först hämta mig dagens första kopp te men sedan skall jag sätta igång att jobba av dagens alla punkter som står på dagens agenda och tidsplan. Hittills idag har jag hållt min tidsplan helt okej så det skall bli spännande att se hur det går med resterande planer. Anledningen till att jag är här så tidigt är att jag skall hinna med både en fika och komma ut i stugna i någorlunda tid då min bror fyller år idag. Grattis, grattis kära bror! Vi syns i kväll! 
 
Så, dags att hämta den där koppen te och sedan sätta igång att jobba! 
Jag önskar er en skön fredag så hörs vi!