En ledig lördag

Idag är jag helt, helt ledig. Inget jobb, ingen träning på schemat, jag skall inte sätta mig i bilen, inte köra någostans. Jag skall sitta och dega i soffan, gå en promenad för det behöver min träningsvärkfyllda kropp och så skall jag göra >>inget<<. 
 
Men det är lite svårt. Redan när jag vaknade kvart över åtta satte min hjärna i gång. "Hmm...kanske skall vi städa bilen idag?" (det är projekt megatstort) "...eller kanske städa rummet? Eller varför inte...?" Ja, ibland lever min hjärna och jag olika liv. Jag fick sa till mig själv att det är en lugn dag. Och efter några minuters diskussion var vi överens om att det fick bli en lugn dag. 
 
Just nu skiner solen in i genom fönstret. Det är halvfint väder. Delar av familjen är hemma. Jo, det är en "vanlig" lördag. Och för första gången på länge skall jag vila. Vila. Läsa bloggar. Spela lite piano. Läsa lite mer bloggar och hitta ny musik. Det kommer bli en bra dag det här!
 
Mitt nya skrivbordsbild på datorn

Höstfint

Igårkväll var jag ute på en promenad iklädd vindkläder, vantar - allmänt höstklädd i regnet. Det var lite blött men jag njöt ändå. Så länge man har bra kläder och inte behöver hålla sig torr brukar det vara helt okej att gå även när det regnar. 
 
Idag när jag vaknade (efter att ha sovit väääldigt länge) sken solen och idag är det en fin höstdag, om än lite blåsigt. Så vart vill hon nu komma? Bortsett från det här vädertjötet? Jo, man vet aldrig vad som väntar sig nästa dag. Det är det som är det charmiga. Även om det regnar kvällen innan så kan solen skina nästa dag. Och så är det i mycket i livet. Tror jag. 
 
 
 

102 000 är det nya kilopriset

Förra året hakade jag upp mig på att årets första hummer gick för ett så högt pris. Det är tur att jag är lite mer sansad i år. För  vilket pris. 102 000 kr för den första humern. Jag tycker fortfarande det är vansinnigt. Men det är väl jag som inte förstår tjusningen med det.

Men jag vill ändå sätta det här i perspektiv, visa vad man skulle kunna få av pengarna på ett lite annorlunda sätt. Jag använder till viss del samma lista som förra året. För 102 000 kr kan du få...
  • Du kan köpa årskort av finaste valör på Sportlife i 258 år. Eftersom det inte är möjligt att leva så länge så skulle det räcka till samma träningskort för 5 personer i 51 år. Här snackar vi perspektiv!
  • Eller vad sägs om 171 st bokhyllan Billy på IKEA?
  • Du kan köpa 10 200cheeseburgare på donken...
  • Om du inte är sugen på hamburgare kan du köpa 20 400 avokado.
  • Du får ca 73 Guldpass på Liseberg
  • Om inget av det här känns bra så kan du köpa 102 000 klubbor.
Jag väljer att inte säga något mer om det här. Jag tror ni förstår vad jag tycker...