Blåbärsplockning

I dag har jag varit ute och plockat blåbär. Låt mig få säga så här; Det regnade en hem del. Ja, väldigt mycket skulle jag till och med vilja kalla det men egentligen så störde det inte mig så mycket.  Jag vsr ju beredd på att det skulle vara blött. Jag hade min regnjacka, skor som inte gör något om de blir blöta.  Till detta keps. Det är verkligen dagen tips: använd keps när ni är ute och går när det regnar. Det är perfekt!! 
 
Nu kanske någon ställer sig frågan varför JHH? Varför välja en dag när det regnar? 
Jo här har ni mina svar: 
1. Jag har inget emot att gå i regn
2. Jag har till och med skjutit på det så det varit så fint väder 
3. Min semester börjar närma sig slutet det var liksom dags att göra det. 
 
Jag var inte ute så länge men det räckte för att jag skulle få plockat några blåbär och att bli genomvåt. Jag trivs ju som sagt utomhus i naturen och bortsett från att allt fortfarande är blött flera timmar senare så var det en härlig tur.  
 
Det känns så galet bra att trotsa vädret och göra det jag känner för. 
 

Natten då sommar blev höst

Sommarens värme och fina väder försvann över en natt. När jag vakande upp i måndags till regn och grå himmel kändes det nästan som det blivit höst. Regnet och det mindre fina vädet har varit kvar sedan dess och redan nu känns dagarna mycket längre, det känns inte alls som det är onsdag i dag. 
 
Men jag klagar inte på vädret. Jag har kunnat göra sånt som jag längtat efter. Har suttit mycket i friggeboden och pysslat.  I timmar har jag suttit där och letat efter bitar som passar på rätt ställe. Det krävs tålamod och tid. Något jag verkar ha just nu. Tid i alla fall...
 
Igår var jag iväg och träffade några vänner. Det var en härlig och rolig kväll med mycket skratt.  Det är värdefullt med fina vänner. Känner mig tacksam. 
 
Kvällen har kommit och mörktet har lagt sig över stugan. På kvällen är det verkligen helt mörkt här och helt plötsligt är det ännu mer tystnad är det var innan. I början är det lite obehagligt men sedan vänjer man sig. 
 
I fönster lyser lamporna och jag skall fortsätta pussla en liten stund till innan det är dags att sova. 
 
Önskar er en härlig kväll och en god natts sömn :) 
 
 

Kanotpaddling i vackert väder

I förra veckan blev jag väldigt sugen på att paddla kanot något jag också uttryckte men ingen nappade riktigt då. Men så igår när jag och föräldrarna var på väg hem från kyrkan så frågade pappa helt plötsligt om jag fortfarande var sugen på en tur. Så klart jag var det. Så vi letade fram flytvästar och paddlar. Packade vatten och badkläder. Satte kanot på hjul och gick ner till vattnet. 
 
Igår var en fin dag, tydligen sista för sommaren sa de och alldeles perfekt för paddling. Vi var ute på vattnet i ungefär en timma, paddlade mellan öar. Gick i land på en av öarna.  Paddlade vidare och kom sedan tillbaka och tog oss ett bad. I den viken vi tog upp kanoten var det väldigt varmt och skönt i vattnet.  Sedan gick vi hem med kanoten. Det är uppförsbacke hem. Ja, benen var rätt lite trötta efteråt. 
 
En väldigt skön tur! Är så glad att jag har en pappa som tycker sånt här är roligt. Mer sånt här :) 
Pappa på väg ner mot sjön
JHH (nästan) redo att paddla 
Pappa gör sig redo
Och även sjön är redo