Månadssammanfattning: Januari 2015

Dagarna och veckorna rullar på i en väldig fart och 31 januari är redan här.  Dags att sammanfatta månaden för att i morgon starta en ny månad. 
 
Januari kan beskrivas med följande ord: strukturerad, halsont,  befriande, rolig, disciplinerad, rutinmässig, trött, utvecklande och lite smärtsam. 
 
Jag har verkligen fått in rutinen med vardagen och träning. Onsdag, fredag och söndag/ibland måndag är det styrketräning/TRX. Måndag och tisdag är det friidrott och torsdag&lördag är vilodagar. Och så rullar veckorna på och jag gillar rutinen att göra samma sak vecka efter vecka. 
 
Jag vaknar fortfarande med halsont på morgonen men har kommit fram till att träningen fungerar ändå. Jag blir inte sämre och majoriteten av gångerna känner jag mig bättre efteråt. Det är befriande att inte behöva vara orolig för det. Befriande att kunna träna. Jag har ont i smalbenen. Det är ibland smärtsamt men det blir aldrig värre. Det bara är där och med vila försvinner det. En dag kommer jag ha tränat upp det så pass så att smärtan kommer efter längre tid. 
 
Jag utvecklas både mentalt, lite fysiskt och teknikmässigt och jag tycker träningen är väldig rolig. Jag hoppar och hittar nya sätt att utmana och lära mig mer friidrott och trivs så bra i de grupperna jag tränar i. 
 
Ni slipper alla siffror för januari men det har varit en bra månad med 0 sjukdagar och 0 skadedagar  (har kunnat träna även om det inte alltid blir som jag tänkt mig). Det är en väldigt bra start på året. Det är en väldigt bra grund. 
 
Januari har varit väldigt mycket lära känna och bygga grund. I februari skall jag ha fokus på: tålamod och hoppa, hoppa och hoppa. (Allt hämtat från min mål-ord i träningen för period januari till maj). Och så skall jag försöka bli duktigare på att anteckna min sömn. 
 
Bild från idag. När jag skulle stretcha men blev så sugen på att springa lite...
 

Med utveckling kommer också nya utmaningar

I tisdags var det dags för lite längdhopp igen. Den här gången valde jag att minska antalet hopp men förlänga ansatsen och helt enkelt satsa på mer fart och behärska hoppning med högre hastighet. Det gick sådär. Men ändå bra. 
 
Egentligen är det mest positivt - att jag känner mig trygg med min väldigt, väldigt korta ansats och vill utmana och göra något nytt. Därför borde jag vara nöjd. Men så upptäcker man (jag) att det finns så mycket mer att hämta och kunna och då blir det där lilla steget framåt väääldigt litet i förhållande till vad som är kvar. 
 
Är det något jag lärt mig det senaste så är det att när man går ett steg framåt i utveckling så kommer det också nya utmaningar. Det är som att jobba sig igenom ett rum fyllt med lera upp till knäna och du kämpar dig fram till dörren på andra sidan och tänker att när du kommit fram till det målet öppnas dörren och allt är frid och fröjd. 
 
Men riktigt så är det inte. För när den där dörren öppnas upp så öppnas också något helt nytt, något du aldrig gjort förut. Bakom varje dörr kommer nya utmaningar. 
 
Det är så tydligt för mig och jag har sagt det så många gånger nu men för varje träning som jag gör så blir insikten större och större att det är så mycket kvar. Och jag börjar lära mig att hantera det nu. 
 
Jag har börjat lära mig att verkligen njuta av framstegen men också att njuta av alla nya möjligheter som öppnas för mig, alla utmaningar som ligger framför mig. Alla rum jag kämpar igenom, alla dörrar jag når fram till och öppnar. Det är spännande och ibland litet motigt. 
 
Den här gången insåg jag att med längre ansats innebär det att jag också kommer få jobba väldigt  mycket med min löpning och styrkan i den och min fart. Utvecklingen att förlänga ansatsen innebär också att jag måste jobba ännu mer med uthoppet. Och med längre ansats blir det givetvis också mer löpning och då börjar baksida lår att gnälla lite för att de är lite för korta för att trivas helt och hållet efter löpningen. 
 
Så idag har jag lagt in ett extra pass med stretch och rörlighet. Visserligen ett kort pass men ändå ett sätt att hantera de nya utmaningarna som kommer med utvecklingen. 
 
Och det är ju det jag gillar .
 

Nöjd tjej

Är faktiskt riktigt nöjd med kvällens träning. Tyckte hoppningen gick riktigt bra. Ansatsen var faktiskt helt okej men landningen har en bra bit kvar innan den är bra. Men framför allt är det väldigt, väldigt roligt. Jag trivs så bra. 
 
Tänkte mest skriva det för nu skall jag sova. Har så galet ont i huvudet och är jättetrött. 
 
God natt :)
 
Från en annan dag...