Hellre en svan vid vattnet än en på land

På vägen hem från jobbet stannade jag till på en parkering för att jag tyckte det såg så fint ut en bit bort. 
 
Jag parkerade bilen vid vattnet och tänkte att det var fint med svanarna, vattnet och den blåa himlen. När jag stannade bilen höjde den ena fågeln på huvudet och när jag sedan öppnade bildörren började den traska mot mig... 
 
Alltså, jag har lite respekt för fåglar. Jag tycker det är lite fascinerande med tex rovfåglar men på avstånd. Fågelsång är fint och ja, tycker fåglar är fina men som sagt på avstånd. De skall liksom simma där, stillsamt och vackert, i vattnet. 
 
Fortsättning; jag öppnar bakdörren på bilen för att hämta vantar mm när jag ser hur den ena svanen verkligen marsherar mot mig. Jag är helt säker att den ser mig och går mot mig. Säga vad man vill om att det är sött eller intressant men usch, jag gillar det inte. 
 
Så jag hoppade snabbt in i baksätet och stängde dörren. Och tur var väl det för den traskade verkligen runt vid bildörren och spanade efter... mig? På ett sätt hade det varit intressant att se vad som hänt om jag stått kvar. På ett annat sätt... har jag respekt för de där fåglarna... 
 
Nåja. Där satt jag i baksätet på bilen medan svanen traskade utanför. 
 
Jag körde därifrån ganska så snart. Hade liksom ingen lust att bli förföljd? Attackerad? Eller något liknande av en svan, det hade ju varit en rätt (o)trevlig torsdagsupplevelse. 
 

JHH och den perfekta kroppen

De senaste veckorna har jag inte alls varit form, man skulle till och med säga att jag har varit dålig.
Det började först med trötthet och lite mathet och sedan övergick det till yrsel. Jag skulle upp en tisdag för två veckor sedan för att ha frukostdate men var så yr så jag fick snällt lägga mig ner igen för att jag inte klarade av att stå. Första dagen var det riktigt, riktigt jobbigt. Pappa kom och hämtade mig så jag fick vara hemma hos dem, bättre att ramla hemma hos föräldrarna än ramla när man är ensam som det klassiska ordspråket heter. Andra dagen var det lite bättre och efter att ha insett att jag inte kommer få en läkartid förrän i april åkte jag till jobbet efter halva dagen. Sedan dess har yrseln kommit och gått. Oftast kommer den när jag står eller gör någon hastig rörelse men ibland kommer den bara när jag sitter, då känns det som jag åker båt. Oftast blir jag då varm och kall typ samtidigt och så illamående. Det är faktiskt inte alls trevligt.

Jag har inte orkat något mer än att jobba. Direkt efter jobbet har jag bara åkt hem och lagt mig, försökt äta något men någon större aktivitet har det verkligen inte varit. Jag har varit trött, seg, matt och yr.

Förra veckan var jag och tog prover och i dag träffade jag en läkare som kunde konstatera att proverna såg bra ut. Kroppen är alltså frisk, det är bara huvudet det är fel på (läs och tolka det där precis som ni vill ;) ). Läkaren misstänkte att yrseln hade koppling till nacken och jag blev rekommenderad att ta kontakt med en sjukgymnast och få lite övningar. Jag har även fått en remiss till en öron-,näsa-, halsdoktor för att verkligen konstatera att det inte är något där.

Nu känns ändå ganska bra, ja alltså rent mentalt, rent yrsligt (nytt ord?) så snurrar det riktigt mycket men det känns bra att kroppen är frisk och kry och ja, perfekt enligt proverna. Jag kommer helt enkelt få lära mig att hantera det här, bli van vid yrseln och börja använda övningarna jag kommer få så kommer det för förhoppningsvis gå över. 

Nu när jag har ändå fått reda på att kroppen är frisk och att det inte är något virus eller liknande
har jag fixat det som behövs göra. Jag har;
- bokat tid för PT-träning med Henke
- bokat tid hos besök hos sjukgymnastik,
-bokat tid för massage,
(tacka vet jag kontakter!)
- Jag har meddelat teamet kring längdträningen att jag inte kommer springa och hoppa på några dagar/ev veckor men att jag i alla fall kan träna lite försiktigt.
- lagt upp en lite plan för träning framöver, lugn, lugn träning men träning som blir av.

Läkaren nämnde också att en utav anledningarna till yrseln kan vara stress och att problemen med nacken kommer från stressen. Så jag skall också ta en ordentlig funderare vad det kan vara för något i mitt liv som skapar stress och vad jag kan göra åt det.

Jag känner mig ändå ganska hoppfull i kväll. Det känns bra att kroppen är perfekt, snart skall vi även se till att få huvudet perfekt. Ja...så gott det går ;)

 

Och ja, det sista hoppas jag att ni läser med ironi...

Sommartid

Det här med sommartid..? Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den här lilla förändringen i tid. Jag upplever att jag påverkas av den där timmen, jag kommer inte i ro i samma tid på kvällen. Nu har det visserligen bara gått typ en dag så om några dygn kanske allt är återställt igen men jag minns att jag förra året precis hade kommit in i en bra sömnrytm som blev rubbad tackvare övergången till sommartid. Nåja, bättre att se det positiva i stället för det negativa så låt mig därför rada upp positiva saker med sommartiden det här året och lite allmänt: 
 
+ Eftersom jag inte var trött när jag brukar gå och lägga mig stannade jag uppe och lagade klart lite matlådor. Nu har jag 3 st nya matlådor som är helt klara samt 3 halvklara, där det bara skall fyllas på lite kyckling, i stället för 6 st halvklara. Det är ju nice! 
 
+ Det här året hamnade övergången till sommartid samma år som påsk, en extra (i alla fall för mig) ledig dag att vänja sig vid övergången. 
 
+ I väntan på att maten skulle bli klar hann jag lägga fram en ny duk och plocka bort det gamla på bordet. Kul med lite nytt även om vitt kanske inte var det roligaste (men passar bra med påsk rent kyrkoårmässigt) men med vit duk är det lätt att lägga fram fina servetter. Ja, tidigare har det ju varit omöjligt att använda de rosa servetterna när det varit lila duk på bordet (Ja, ilandsproblem...jag vet). 
 
+ Sommartid innebär att sommaren så smått börjar närma sig, det är ju ett tecken som dyker upp varje år att våren är här och sommaren också kommer att komma. Det känns ju bra. 
 
+ Det säga att sommartid gör att man kan nyttja ljuset bättre på kvällarna och det känns ju faktiskt rätt lockande det med. 
 
Så med detta sagt vill jag kanske inte direkt ställa mig i gruppen som meddelar att de vill att vi skall bojkotta detta med sommartid/vintertid jag... bara klagar lite, som vanligt. 
 
Nu har värmen efter matlagningen minskat något här i min lägenhet (man kan nästan se det på bildeb när karaffen med vatten är litr immig på grund av värmen från spisen och det kalla vattnet) och jag börjar äntligen bli lite trött. Helt enkelt dags att sova. 
 
Hoppas ni har det bra i sommartiden. 
Min vas var lite för hög för påskliljorna som inte ser så där jättepigga ut. Nåja, de får stå där ett tag och sedan köper jag några roliga tulpaner.