Hemma

Är hemma hemma nu. Packade ihop alla grejer jag har samlat på mig under de här månaderna jag mer eller mindre levt med bilen som garderob och åkte hemåt. På ett sätt känns det konstigt att vara hemma igen, jag hade kommit in i lunket i stugan, nästan blivit van vid att gå ut på toa, inte ha rinnande vatten inomhus och att inte ha något folk runt omkring. 

Nu är det visserligen lugnt och skönt här hemma också men att byta ut grusvägar och inga gatlyktor till asfalt och massa lyktor är lite skillnad. Det märks att hösten har kommit under tiden jag har haft semester. Det är en helt annan luft och ja, färgerna börjar så smått synas på träden och ja, jag kan nog börja erkänna att nu är det höst. 

Vaknade upp med lite halsont och en trött kropp denna morgon. Kom fram till att jag lika gärna kunde lägga vilodag idag när jag ändå inte kände mig helt fräsch. Annars hade jag behövt vila imorgon så nu blir det en lugn förmiddag här hemma. Något avsnitt Criminal minds och sedan fortsätta packa upp.  

Det är rätt gött ändå att vara hemma igen. 


Sensommarpoesi

Vaknar. 
Solsken. 
Värme. 
Sensommar. 

Spindelnät. 
Spindlar som jobbat natt. 
Täckt granarna nästan vita som snö.
Skapat mästerverk. 
Från växt till växt. 
Skaparens vackra natur. 


Lugnet. 
Fåglarna. 
Hästarna som betar. 
Bilarna på avstånd. 
Trivsamma miljö. 

Öppnar dörren till köket.
Låter värmen stiga på. 
Välkommen in. 

Går runt barfota i gräset. 
Kanske sista gången för i år. 

Sträcker upp armarna i skyn. 
Andas. 
Är tacksam.

Njuter. 


2 veckor i stugan

Nu har jag varit här i stugan i två veckor. De första dagarna var hopplösa och jag var så rastlös, jag kunde inte varva ner, tyckte allt var tråkigt och gick varenda person som var i min närhet på nerverna. 

När jag sedan hörde att det behövdes vicka på ett pass på jobbet var jag som ett barn som studsade upp och ner. "Jag vill. Jag vill. Jag vill". Och iväg kom jag. Det var kul att vara "tillbaka" på jobbet och kul att hålla pass, prata med folk, skratta. Men samtidigt så insåg jag att jag inte alls var beredd att gå tillbaka och jobba. Efter att ha varit på jobbet några timmar åkte jag hem och tog semester på riktigt.

Och jag har inte gjort ett skit. Träningen har verkligen inte blivit som jag tänkt och jag är lika mjuk och otränad som en tvättsvamp. Jag har kollat på jättemycket serier, legat i sängen långt in på dagarna. Jag har geocachat lite, gått runt i stövlar och varit väldigt tacksam för min regnjacka för usch vilket äckelväder det har varit.Jag har lagat matlådor till de första jobbveckorna och jag har slipat på min möbel som jag nu kan börja måla. 

Så, ja det är väldigt bra (det är bara träningen som är en liten besvikelse men samtidigt så kommer ju kroppen ha vilat upp sig och är inte det minsta utsliten inför träningen i September.) och jag njuter av att vila upp mig. 

Så. Nu skall jag gå och fixa en kopp te och krypa ner under två filtar i soffan.