Ikväll är jag nöjd med

Att jag köpte min jacka 
Det må bara vara en jacka men så många gånger som jag tänkt att jag är SÅ nöjd att jag köpta den. Jag hade egentligen tänkt köpa en tunnare jacka typ regnjacka för att ha när det regnar och sedan köpa en annan vinterjacka kanske lite mer modell "osportig" (ja..ni läste rätt...) men när jag skulle köpa den där regnjackan i slutet av hösten blev jag rekommenderad att köpa den här jackan. Och jag ångrar det inte ett dugg. Den är tillräckligt varm för våra vintrar, blir det kallare fungerar det utmärkt att ha en tjockare tröja under, den har hög krage och en underbar luva som man kan komma undan all vind och verkligen gömma sig i. Den fungerar också bra nu när det lite varmare än vinterväder. Men det jag gillar mest med den - den tål regn fantastiskt bra! Aldrig, aldrig någonsin att jag är ens lite våt efter att ha varit ute och då har regnet öst ner. Nej, jag är så nöjd att jag köpte den här jackan!
 
Att jag fixat mina glasögon
Jag har äntligen, efter ca 10 månader, fixat mina glasögon. Jag har verkligen dragit ut på tiden. Jag har försökt lära mig att använda dem...men det har inte gått för jag har fått sån huvudvärk av dem. Idag gick jag in för att få dem justerade...en enkel sak som inte tog på minuter. Nu känns det lite bättre. Skall bli skönt om det här kan hjälpa mig så jag slipper huvudvärken jag har just nu. Nöjd, att ÄNTLIGEN fick tummen ur att fixa det.
 
Att jag kommer ut på mina promenader 
Det är ljuvligt ute nu. Även om det regnar och värmen just nu är på semester i något varmare land så är det ljuvligt ute. Och jag är så glad och nöjd att jag kommer ut på de här promenaderna. Det är så mycket nu. Växter som slår ut, dofter, färger. Jag går i extas! Jag blir hög och vet inte riktigt hur jag skall tackla alla dofter och färger. Jag går runt och tänker att jag inte kan fånga upp allt, att jag missar så mycket. Det är exakt det här som var min tanke med utmaningen, att den hjälper mig att komma ut så jag inte missar allt det här. Så nöjd att jag utmanar mig själv. 
 
Mitt i allt det här materialla som jackor och glasögon, naturen och promenderna så är jag tacksam. Tacksam över livet. Tacksam att jag kan komma ut, kan uppleva, leva, skratta, jobba, träna. Och så somnar jag trött och vet att när jag vaknar upp imorgon så är det en ny dag då jag återigen får möjligheten att uppleva det här.
 JHH, med jackan och glasögonen. Utomhus. I regn under en fantastiskt promenad. 

TRX och superset

Förra lördagen körde jag TRX i solen. Hade tänkt köra intervaller men benen var inte riktigt med på det så det fick bli TRX, inte mig emot. Körde utomhus i solen. Tänkte att eftersom det inte blev några hårda intervaller så får jag utmana överkroppen på något annorlunda och valde då att köra 15 repetioner och superset. Här bjuder jag på lördagens pass. 
 
10 repetioner alla i TRX
Smal Rodd
Hög rodd
Deltiod fly Y
Bicepscurl
Armpress
Tricepspress
Standing roll out
Jag kommer faktiskt inte ihåg om jag körde det här flera gånger eller bara en...
 
Sedan: (lite vila mellan seten och längre vila mellan övningarna)
3x15 hög rodd + Bicepscurl 
3x15 Smal rodd + Deltiod fly Y
3x15 Arm press + triceps press
3x15 Chest flyes + triceps press reverse grepp.
 
I fredags när jag hade mitt TRX-pass tänkte jag att eftersom jag tyckte de upplägget jag körde förra helgen var roligt att det kanske var kul att testa det även i mitt TRX-pass. Jag la till benövningar för det vill man ju ha när man kör ett TRX-pass. Hela kroppen skall det vara!
 
Fredagens pass blev så här: efter uppvärmning:
3x15 Benböj + Overhead Back Extension
3x15 Hög rodd+Bicepscurl
3x15 Front squat+ Smal armpess
3x10 Smal rodd+ Deltiod Fly Y (gick ner till 10 för att det varit så mycket rygg/baksida)
3x15 TRX höftlyft + TRX sit ups
Avslutade sedan med lite övningar för core. 
 
Idag var det så dags för ytterligare ett TRX-pass och eftersom fredagens pass blev så bra och även uppskattat av deltagarna tänkte jag att jag kunde ta med mig delar av det den här gången bytte jag ut några av övningarna och ändrade även om. 
 
Här har ni söndagens pass efter uppvärmning:
3x15 Benböj + Deltiod Fly Y
(hade egentligen tänkt att köra rodd här men fick hjärnsläpp när jag skulle visa och det blev Y istället...fungerade det med...)
3x15 Hög rodd+Bicepscurl
3x15 Armpress + Tricepspress
3x15 Utfall (höger+vänster) + Overhead back extension. 
Avslutade sedan med lite övningar för core precis som i fredags. 
Att köra 15 utfall på varje ben är faktiskt ganska tufft och tar även tid så därför blev det lite färre övningarna den här gången men benen var nog lite tröttare. 
 
Så, här har ni nu tre olika varianter att testa på. En för bara överkroppen om benen behöver vila. Och sedan två olika för hela kroppen.