Fail

Vilken morgon. (Något överdrivet men det ger bäst effekt). 
 
Igår var jag och firade mormor. Detta var väldigt roligt och jag fick träffa både mormor, moster, faster med man med flera. Väldigt roligt. Jag fick med mig en låda mat med att ha till idag. Så när jag vaknar i morse tänker jag att "åh vad skönt att inte behövs tänka på lunch innan jag skall iväg". 
 
Trodde jag. När jag kliver upp ser jag att lådan står på spisen.  Jag har alltså glömt den framme. Fail! Jag satt hela vägen hem i bilen och tänkte att jag inte fick glömma lådan och sedan gick i trappan och sa till mig själv att inte glömma av att sätta den i kylen. Sen ställde jag mig ifrån den när jag tog av mig skorna (ändå befogat kan jag tycka) och så... glömde jag den framme. Återigen fail! 
 
Men, med tanke på hur den här veckan har varit så ryckte jag mest på axlarna. Jag var så trött i går och min hjärna helt slut så det förvånade mig inte direkt även om det är snopet. 
 
Med denna lilla besvikelse gick jag ner för att tvätta. Kände mig ändå ganska pigg efter att ha få sovit nästan 7 timmar i sträck (rekord för veckan) och på bra humör. Går ner till källaren för att tvätta, står en bit i från maskinen och vränger ett klädesplagg innan jag skall lägga in tvätten i maskinen. Då kommer en granne in och smiter förbi mig och tar maskinen innan mig..? Och där står jag och vet inte vad jag skall säga och hon hinner gå iväg och jag står kvar där och känner... fail?
 
Jaha. Så nu får jag snällt vänta två timmar med att tvätta och senare, innan jag åker iväg, laga lunch.  Nåja, nu tänkte jag äta frukost men vem vet hur det skall gå...
 
Utöver dessa små insidenter så känner jag mig ändå ganska okej idag. Visserligen seg och lite ont i huvudet men sömnen har gjort sitt och det känns som det kan bli en helt okej lördag. 
 
 

Du kan aldrig ha för mycket passerade tomater

I kväll är jag så nöjd! Varför kanske ni nu undrar? Har jag presterat extra bra på träningen? Har jag gjort något grymt på jobbet? Har jag ställt upp för någon? 
 
Nej, nej inget av det . Jag har handlat mat JÄTTEHUNGRIG och det enda jag köpte utöver det jag tänkt köpa var ekologiska sojabönor och 3 förpackningar passerade tomater (istället för 1).
 
Inte en enda godisbit (jag vet att jag skrivit att jag inte tycker om det men när jag är hungrig lockas även jag av det), inte chips eller något annat utan bara ekologiska sojabönor och två förpackningar passerade tomater. Då får man vara nöjd även om jag inte har en aning om vad jag skall använda sojabönorna till. Disciplinen vs godissuget 1-0. 
 
Och ja, gällande de passerade tomaterna är jag ändå förlåten av mig själv för det är ju som ordspråket heter Du kan aldrig ha för mycket passerade tomater. 
 

Nästan som en krönika om tidig sömn

Klockan är 20.16. Jag har varit hemma i en halvtimma, sitter vid matbordet och har precis ätit klart min kvällsmat. Om en kvart kommer jag att ha gått och lagt mig och bara tanken på att jag då har gott om tid innan jag måste sova gör mig nästan överväldigad.  

Jag gillar att gå och lägga mig tidigt, få lov att läsa en bok och fastna lite i den utan att behöva säga till mig själv gång på gång att det börjar bli sent. Jag gillar känslan att kunna se på ett eller till och med två avsnitt av en serie och ändå somna i tid. Jag gillar känslan att få avsluta en intensiv dag med att inte stressa alls. 

Värre är det de kvällar när man kommer hem sent och dessutom inte kan somna trots att man vet att det verkligen är hög tid att sova. När hela dagen varit stressig och man till och med stressar med att somna. Jag tror det är just det här som gör att jag verkligen gillar att ha tid på mig att somna - tanken på att slippa att känna stress. 

Det har nästan blivit mina favoritstunder under veckorna. Den där stunden innan jag skall sova, när kroppen börjar slappna av, jag väljer ut en bok, serie eller ljudbok och så går jag in i den där världen en stund innan ögonen sakta börjar sluta sig och jag somnar. 

Vid köksbordet