Ljuvlig dag

Juli startade igår med ett Hej dundrans brak när det gäller värmen. Värmen och den där riktiga sommaren kom för att stanna i alla fall några dagar. Jag passade på att fira detta genom att jobba inomhus nästan exakt hela dagen men jag fick i alla fall en liten stund sol på kvällen efter jobbet. 
 
När jag väl hade slutat åkte jag till Ica, köpte kvarg och jordgubbar och åkte mot solen. Hittade ett ställe där man kunde sitta och ha kvällssol och åt där min kvällsmat. Ljuvligt. I 15 minuter var solen kvar sedan försvann den men det kändes ganska okej för jag var trött och huvudvärksdrabbad så jag åkte hem. 
 
Redan igår kväll bestämde jag mig för att gå upp tidigt eftersom det lutade mot att det skulle bli varmt även i dag och jag ville njuta av solen men också må bra. Jag fungerar inte i värme helt enkelt. Så tjugo över sex i morse gick jag ut på en timmes lång morgonpromenad. I början var mitt klädval alldeles perfekt men ganska så fort började värmen komma och mot slutet var det riktigt varmt trots att klockan inte ens var halv åtta.
 
 
När klockan var elva hade jag gått den där promenaden, tränat friidrott i 1,5h och varit och snabbhandlat. Nu är det siesta som gäller, vila och eller sova en stund inomhus eller i skuggan om jag hittar något mysigt ställe under tiden det är som varmast. 
 
Kan redan nu säga att det här är en fantastisk dag. 
Härliga sommar.

Juli

Juli.
Högsommar. Lediga dagar fulla av frihet. Ta till vara på dem. Sänk blicken av allt du önskar till det du har. Friheten, ledighet, värme, gemenskap. Hitta det stora i det lilla. Ögonblicken med skratt, glädje, gemenskap. Ta till vara. Vila ut. Låt den arbetade kroppen slappna av. Ta semester. 
 
Gå ut i skogen. Plocka bär och njut av tystnaden, djuren, naturen. Baka bärpaj och njut av härlig fika. 
Ta till vara på de ljumma kvällarna. Ta till vara på de regniga kvällarna inomhus med gemenskap och kanske lite sällskapsspel. Njut av att vara här och nu. 
 
Bada, simma, träna utomhus. Låt solen värma kroppen och själen. Ge kärlek, till dig själv, till andra. Ta emot kärlek, från dig själv, från andra. 
 
Lägg undan alla krav. Njut av att vara du.