Augustiselfie

Jag ångrar att jag inte tänkte på att ta en selfie när jag gick den HÄR promenaden på min första semesterdag. Då hade det blivit väldigt fina bilder. 
 
I annat fall är det nog ett positivt tecken att inte ha selfie från alla promeander men den här lilla missen gjorde att jag fick ge mig ut på en desperat promenad men rekord lite vatten på bilderna och vädret var ju inte i alls i närheten av hur det var på den missade selfiepromenaden. 
 
Så är det ibland. Jag kom ut på en promenad och det är ju tanken. 
 
 

Musiken klingar finare än på länge

Det var ett tag sedan sist. Och skall jag vara ärlig så har jag faktiskt inte känt för att skriva och har därför inte heller gjort. Man kan säga att tema för den här semstern har varit just det; att göra exakt det jag känner för. 

Det har visat sig att det jag vill göra INTE är att träna, gå promenader, hitta på saker eller vara i stugan hela semstern utan jag har mer känt för att vara hemma, sova eller vila samt att bada. Och det är exakt det jag har gjort, jag har bara gjort sånt som jag känt för (med undantag för att äta mat... där har jag fått äta även om jag inte alltid varit så sugen).


Men så de senaste dagarna har jag börjat känna lite behov av att börja planera och se, där var de första tecknet på att jag börjat återhämta mig. Och i förmiddags skrev jag faktiskt en lista på saker som skulle vara bra att göra nu inna semestern är slut. 

Idag har jag haft mycket mer energi än tidigare dagar (då jag faktiskt också grejat lite här hemma men inte så energifyllt). Jag springer upp och ner mellan tvättstugan och lägenheten, jag har lagat mat så nu har jag tre matlådor i frysen samt även ätit middag (vilket inte varit så vanligt de senaste veckorna) samt har potatis redo för den här veckan. Och så har jag fixat 3 påsar med blomkål och ett gäng påsar med ris som också är i frysen nu. Känner mig mycket nöjd med detta! 
Ej i samarbete med Ikea eller något annat företag som säljer påsar.

I eftermiddag känns det bra, jag känner mig piggare än på länge, jag känner mig glad och musiken har inte klingat så här fint på länge. Och nu när låten nu börar gå mot sitt slut så skall jag kila ner och fixa nästa tvätt. 

Jag hopps ni har det bra!
Vi lär höras snart igen!

Elefantöronbebisar

I dag är en stor dag hemma hos mig. 

Inte nog med att min elefantkull blivit ännu större utan även: en utav mina förstfödda har fått egna ungar. Stort! 5 nya plantor har det blivit, 3 från moderplantorna och sedan 2 från den första kullen. 5 ungar har fått lämna mammas kruka och skall nu klara sig på egen hand. 

Vad är det du pratar om? Kanske någon undrar. Jo, mina elefantöron så klart! Utöver att jag numera har 13 plantor, i stället för 8, har även några av de tidigare ungarna fått levla upp en kruka, en av ungarna har nu till och med en vuxenkruka. Stolt! 

Okej, okej. Lite fjompigt, jag vet men det är tjusigt med växter och så känner jag mig lite mallig när de faktiskt förökar sig i stället för att dö. 

Nu skall jag gå å vattna alla mina elefanter och sedan städa (det sistnämnda har jag skjutit upp hela veckan men nu har jag inget val längre eftersom det är jord lite här och var). 


Hela kullen. De 5 närmast i bild är de nyaste. Alla kommer från någon av de två plantorna längst bak i bild.