Kvällsträning i solsken

Sitter hemma i fåtöljen, lyssnar de sista minuterna av U21-EM. Borde egentligen sovit nu men är lite hög på endorfiner efter dagens träning så jag sitter uppe och lyssnar på fotbollen (bra kombination...det är ganska spännande nu...)
 
Angående träningen. 
Det känns ganska så bra just nu. Jag längtar efter varje pass där jag får hoppa. Jag får just nu bara hoppa två gånger per vecka för att smalben och "knäveck" inte ska bli mer sura än de redan är men de gånger jag hoppar känns det riktigt, riktigt bra. 
 
De sista veckorna känns det som det har släppt lite. Jag har lite självförtroende men framförallt så tycker jag det är väldigt roligt. Jag börjar få lite känsla och sätter lite personliga rekord här och var. Jag håller fortfarande kort ansats för att kunna få fler hopp men också för att jag inte orkar hålla farten hela vägen.  Att inte träna löpning sätter sina spår och även att styrketräning varit låg det senaste märks. 
 
Så just nu hoppar jag och känslan av att inte kunna behålla farten gör mig lite motiverad att bli starkare och göra mina styrkepass. 
 
En väldigt nöjd tjej den här kvällen. Jag var tvungen att säga till mig själv flera gånger att sluta hoppa och nu en stund senare märker jag att kroppen blev trött av alla hopp men det var så roligt och det gick så bra idag. Och att det var kvällssol och varmt så man kunde träna i shorts gjorde det inte enklare att sluta. Fantastisk kväll. 
 
Tar med mig den här känslan. 
Ser så fram emot nästa träningspass. 
Sommarträning är ju bland det bästa som finns. 
 
 

Pers

I fredags när jag jobbade fick jag helt plötsligt en tanke. "Tänk om jag skulle sticka och träna längdhopp och sätta ett pers". Kroppen kändes okej,  benen någorlunda lätta och jag kunder verkligen inte släppa tanken på pers.
 
Så jag gjorde det. 
Ja, jobbade givetvis klart men stack sedan och tränade. Och satte ett personligt rekord. Yeah! 
 
Jag valde att köra med en ansats på 24 steg/fötter. Det är lagom för att få upp lite fart samtidigt som det inte är för ansträngande att göra flera hopp.  
 
I början kändes det segt och inte alls bra men sedan helt plöstligt släppte det lite.  Först gjorde jag ett hopp som var 8 cm längre än vad jag gjort med samma ansats tidigare och sedan direkt efter det hoppade jag ytterligare 12 cm längre. Totalt alltså pers på 20 cm. 
 
Det där längsta hoppet kändes verkligen bra bortsett från landningen men åh, känslan i ansatsen och själva hoppet kändes så grymt. Tråkigt att landningen inte är på topp.  
 
Så mycket kvar att lära men äntligen ett sådant där pass som kändes bra och roligt. Det är så sällan jag tycker det är kul eller längtar efter träning så jag njuter av alla tillfällen jag kan få. 
 
Var galet nöjd när jag åkte från träningen. 
Och det kan jag förstå! 
 
 

Glad midsommarhelg

Jag brukar inte tycka om midsommar (eller nyår för den delen heller) men den här gången kan jag faktiskt skriva brukar för igår hade jag en fantastisk dag. 
 
Jag startade dagen med jobb. Det är så roligt att jobba sådana där speciella dagar för det är alltid så trevlig stämning. 
 
Efter detta åkte jag mot träningen. Ett eget inlägg om träningen kommer men jag kan i alla fall säga att det var soligt och blå himmel och varmt så att jag kunde träna i linne och önskade att jag haft shorts på mig. Mysig träning och väldigt nöjd.  
 
 
Efter det åka mot stugan. Familj och lite släkt på plats. God mat och sedan spel och väldigt mycket skratt. 
 
 
Det blev en skön midsommar tillslut. Det finns en fördel att inte ha höga förväntningar - besvikelsen blir inte alls stor eller snarare inte då. 
 
 
Morgonen har startat på altanen i solen. Fantastiskt väder denna morgon. Vackra stugan! Väldigt glad och nöjd över min gårdag och nu i dag ser jag fram emot att följa lag-em i friidrott via tv.
 
Hoppas ni haft en härlig midsommar och jag önskar er en fortsatt trevlig och glad midsommarhelg.