Sommarlista 2017

Nog för att jag inte vill att sommarens skall vara slut men i morgon är det 1 september och även jag får erkänna att det som händer nu - det kommer jag nog inte säga att det har hänt under sommaren. Därför kommer här nu årets Sommarlista.  
 
Sommarens sötaste?
Förlåt alla människor men den här kattungen får helt klart räknas som det sötaste den här sommaren. Dessutom var den kelig och mysig. 
 
Vilka länder besökte du? 
Jag har rört mig kring Kungälv, Göteborg, Alingsås, Hönö och Varberg den här sommaren. Inom 10 mils radie alltså. Med andra ord har jag varit i Sverige hela sommaren. 
 
Bästa köpet? 
Jag hoppas det är min skaljacka som jag köpt. Jag hoppas den tar vinden och regnet nu under hösten. 
 
Vad gjorde du på midsommarafton?
Hade min traditionsenliga längdhoppsträning och sedan åkte jag till stugan.  Min syster och jag badade trots att vädret var gräsligt men det var jätteskönt i vattnet. Efter det kom mormor och faster med man och tillsammans med mamma och pappa och svåger åt vi mat, umgicks och spelade ett och annat utomhusspel. Passade mig perfekt. 
 
 
Sommarens favoritprogram på tv? 
För en gångs skull har jag kunnat kolla på tv eftersom jag varit i huset men det har mest blivit sport såsom friidrott och ridsport mm. Har kollat lite annat också men det har mest varit det som sänts när jag ätit mat.
 
Vad har du spenderat mest pengar på? 
Jag har försökt att dra in på utgifterna något under sommaren så jag kan inte komma på något särskilt, lite mer bensin än vanligt eftersom jag åkt till stugan. Så bensin? (Väääldigt roligt svar...)
 
Har du gjort något i sommar som du inte gjort tidigare? 
Ja...jag kollade på simhopp live under SM-veckan. Det har jag inte gjort tidigare. 
 
 
Vad önskar du att du hade gjort mer? 
Badat! Jag önskar jag hade badat mer... och att jag inte är en sån badkruka. Har dock fått några, sköna dopp som tex midsommarafton.  Jag önskar också att jag varit mer i skogen, utomhus överlag.
 
 
Vad önskar du att du hade gjort mindre?
Jag tycker den här sommaren har varit bra, det känns inte som jag lagt onödig tid på något. Det är helt enkelt inte tiden som har räckt till för att jag skll hinna göra allt det velat göra.
 
Böcker du läst denna sommar?
Den nionde graven och Arton grader minus av Stefan Ahnhem och Nora Roberts Blå dahlia.
 
Hur skulle du beskriva din klädstil sommaren 2017? 
Klänning, träningskläder och solhatt. 
 
Sommarens väder?
Tydligen den kallaste på flera år? Visserligen har det inte varit väldigt varmt men det har inte heller varit superdålig. Såklart önskar jag att det varit lite varmare för då hade jag kunnat bada men jag har fått många långa stunder då jag suttit i solen i stugan. Okej, lite då och då har det var kaos-väder det får jag erkänna.  
 

Några punkter


◇ Nätterna går så fort. Det känns alldeles för korta fast jag in natt har sovit nästan 8 timmar. 

◇ Jag känner mig nöjd över att jag gått promenader på morgonen den här veckan. Visserligen blev det bara 5 minuter idag men jag kom ut i alla fall. 

◇ Det gick bra att småjogga igår. Det gjorde inte ont men det känns fortfarande lite konstigt i höft och rumpa. 

◇ Däremot har jag ont i min hälar. Dags att börja gå i träningsskor än sandaler med andra. Inte riktigt förtjust i det eftersom det blir så varmt. 

◇ Det går fortfarande att vara barfota i gräset på träningarna. Skönt, mysigt och lite somrigt. 

◇ Känner mig nöjd med de rutiner jag har den här veckan. 

◇ På tal om ovanstående punkt behöver jag göra mig i ordning nu.

◇ Önskar er en fin dag! 

Serie snabbmat: Kikärtsbiffar

Nu när höstterminen har börjat och jag kommit tillbaka i lägenheten så tänkte jag också börja träna med friidrotts-gruppen igen. Det innebär att jag tränar lite senare vissa dagar än direkt efter jobbet. Detta innebär i sin tur att det blir lite klurigt med mat. Endast mellanmål känns lite för klent men jag hinner inte laga så mycket mat heller för det finns inte tid att laga, äta och smälta all mat innan träningen. 

Därför har jag kommit på att det får bli "snabbmat" dessa dagar. Och ja, så tänkte jag dela med mig av dessa lite då och då. 

Med snabbmat menar jag alltså mat som går snabbt att laga men som är snäppet bättre än det som vi annars associerar med snabbnmat. Jag är ju ingen matexpert varken på att laga eller när det kommer till innehåll, alltså jag är ingen dietist eller kock men jag tänker att jag kanske kan inspirera lite. 

Dagens snabbmat blev; Kikärtsbiffar. 
Jag hade kikärter, fetaost och spenat som jag behövde använda. Jag hällde detta i en bunke och tillsatte ägg och riven zucchini samt kryddor (efter smak) och sedan mixade jag detta. Efter det tillsatte jag ströbröd för att få det att hålla ihop. Under tiden jag stekte biffarna fixade jag lite sallad. Till detta åt jag även lite keso. 

Så, snabbt och ganska lättätit. Att tillägga: biffarna är godare än det är enkelt att få dem snygga. Funderar starkt på att bara hälla smeten direkt i pannan utan att göra biffar nästa gäng.