Pulshöjande träning

I dag har vi haft... jag vet inte vad vi skall kalla det riktigt men låt oss kalla det pulshöjande träning. 
 
Gick runt halva eftermiddagen och velade om jag skulle träna. En del av mig ville bara hem och sova och jag kände att jag behövde vila och tidig sömn. En annan del av mig ville träna för att inte fega ur dagens träning. Där satt jag i bilen hem och velade fram och tillbaka. Tillslut bestämde jag mig för att gå efter erfarenhet:
1. Känslan efter ett avklarat pass är oftast ljuvlig. 
2. Jag känner mig ofta piggare efter träningen än innan.
3. Min rygg (som börjat tjura lite nu det senaste) tycker bättre om rörelse än att vara stilla. 
Jag åkte alltså och tränade. 
 
Och känslan nu efteråt? Jo den är så här; 1/3 trötthet, alltså fysisk trötthet efter ett utmanande pass, 1/3 besvikelse över att jag inte är bättre tränad och inte har mer förmåga att prestera vid den här typen av träning och 1/3 stolthet att jag inte checkade ut och åkte hem. 
 
Träning där pulsen blir hög har jag alltid tyckt varit jobbigt. Kombinationen prestationsångest tillsammans med att inte riktigt få luft är ingen ljuvlig kombination eftersom det innebär att det blir ännu svårare att andas. Jag får panik även om mitt förnuft säger mig att det inte är farligt. Jag kommer nog skriva ihop ett inlägg om det framöver. 
 
Om en stund, precis innan jag somnar kommer jag nog ändå vara mest nöjd. I maj 2014 kunde jag inte köra en enda minut högintensivträning utan att få panik, idag kämpade jag ändå på hela passet. Jag borde vara nöjd, skall bara svälja stoltheten först. 
 
Med detta luddiga inlägg skall jag snart sova. I slutänds  är jag ändå glsd att jag åkte till träningen. 
En trött, besviken och stolt JHH efter dagens träning. 
 

Vad-listan

Bjuder på en liten lista;

Vad stressar dig?
Att inte ha kontroll, väldit stökiga rum, det mesta när jag är trött.

Vad skall du göra i kväll?
Träna för i kväll är det måndag och friidrottsträning. Efter det tänkte jag åka hem och dricka te. Och så måste jag lämna tillbaka böcker till biblioteket, får inte glömma böckerna.

Vad är svårt?
Språk, mångsteg, trioler, laga fisk. Säga i från. Gå vidare. Hitta kläder jag trivs i, gå upp på morgonen. Jag kan hålla på hur länge som helst....

Vad är lätt?
Ge upp, tvivla. Är det här man skall skriva positiva saker? Jag kommer inte på något alls just nu...

Vad blir det för middag idag?
Köttfärs och ugnsbakade rotfrukter. Är så hungrig så det skall bli riktigt gott.

Vad vill du göra mer?
Gå promenader, hoppa längdhopp, sova. Ha ork att umgås med folk. Spela piano. 

Vad går du i gång på?
Listor som kan prickas av (efter genomfört arbete). Egentligen kan det vara lite vad som helst. Helt plötsligt bestämmer jag mig bara och kan gå i gång på något.

Vad gråter du av?
Stress, känsla av att inte räcka till, högintensiv träning, trötthet. I vaniga fall gråter jag av ganska mycket men nu det senaste har jag inte gråtit något alls, vet faktiskt vad det är som har hänt.

Vad gjorde dig arg senast?
Jag vet inte, jag blir inte så ofta arg. Jag kan bli irriterad och besviken, trött och ibland tappar jag tålamodet men det är ytterst sällan jag blir arg. Jag vet ärligt talat inte när jag blev arg senast.

Vad åt du senast?
En clementin. Och till lunch åt jag blomkål och Kycklinggryta.

Vad är fånigt?
Min humor och personlighet. Ni skulle bara veta..!

Vad är gott?
Scones. Jag är inne i en djup scones-period.

 

Bild från när jag hade sconesfika.

Och dagarna går

En liten uppdatering vad som hänt det senaste; 
♡ I måndags gick jag från jobbet precis när jag slutade och hann då vara ute i solen i 10 minuter. Kallt om kinderna men fint med sol. Bilden är från då. 
 
♡ Igår var mamma, pappa och syster hemma hos mig på kvällsfika. Mysigt att ha dem hemma hos mig. 
 
♡ I dag har jag haft PT-träning. Kul med lite nya, löpningsinspirerade, övningar och en del utmanande rent tekniskt med lite olika saker att tänka på. Nöjd som vanligt. 
 
♡ Ligger och lyssnar på radio. Brukar ytterst, ytterst sällan göra detta men i kväll är det friidrottsgala och det är ju roligt att följa.
 
Med andra ord är vardagen fin men inte särskilt speciell utan dagarna löper på. Nu skall det som vanligt bli skönt att sova. 
 
Hoppas ni har det bra!