Några punkter från JHH

Här kommer några punkter från JHH denna, ganska sena, söndagskväll. 
 
● Jag har varit hos mamma och pappa hela helgen och är fortfarande kvar. Det är det nya nu, att jag sover här mellan söndag och måndag. Jag har tyckt att söndagskvällar har varit jobbiga så nu åker jag hit och mår lite bättre. 
 
● Jag har latat mig nästan hela helgen och i dag nästan känt mig lite sjuk. 
 
● Men i går joggade jag faktiskt lite. Det var väldigt mysigt att springa förbi alla hus med adventsljusstakar och stjärnor. Joggade förbi granen som också kommit upp. Ljusen övervägde de ömmande vaderna. 
 
● I dag var jag i kyrkan. Första advent hör nog till en av favoritsöndagarna. Så nice att höra Peter spela igen och allt var som det alltid varit alla de andra 20 (ca... några har jag nog missat genom åren) första advents-gudstjänster jag varit på. 
 
● Och så har jag ägnat över en timma åt att försöka reda ut mitt hår som var ett enda stort, slitet och långt trassel. Nu är det bara slitet och långt, håret. Ja, jag vet... jag borde inte ha långt hår om jag inte kan ta hand om det men ärligt talat är det nästan ännu värre att ha kort hår, det står ju åt alla håll. Jag har testat det med.
 
● Jag borde ha sovit för länge sedan men... adventsstjärnan här i gästrummet har inte slocknat ännu så klockan är inte 23.01 än, skönt det i alla fall. 
 
Nu; god natt! 
 

Måndagens lunchtips

 
Hade absolut noll lust att laga mat inför lunchen i morgon och genom min (oskriven) regel att jag bara får köpa lunch en gång per vecka (vilket jag gjorde i dag) behövde jag fixa något i kväll. (Visserligen köpte jag lunch flera gånger förra veckan så det går att bryta mot den... men inte flera veckor i rad.)
 
Så, hur löser man det då? Jo jag öppnar frysen och väljer två påsar, öppnar kylskåpet och väljer lite annat och där var jag klar typ... nästan...
 
Kyckling, bulgur (det är vad det är i de gröna påsarna), bladspenat och lite gurka. Och så en sväng till affären i morgonbitti för att komplettera med ytterligare lite grönsaker och där var den lunchen fixad. 
 
Det är sådana här kvällar jag är tacksam att jag alltid ha lite färdiga påsar med mat i frysen så det bara är att mixa. Det få bli måndagens tips; portionspåsar med till exempel kyckling och bulgur i frysen. Löser de flesta lunchproblem. 
 
Med detta sagt skall jag nu snart försöka sova ty i morgon behöver jag vara pigg och effektiv. 
 
Det är ju inte direkt den roligaste bilden men hellre en tråkig lunch än ingen lunch alls som ordspråket heter. 

Att vara ledsen hör livet till

Anlednigen till att det inte dyker upp så mycket inlägg nu för tiden är bland annat av följande orsak; De senaste två veckorna har jag vaknat på morgonen och känt mig ledsen och den känslan har sedan suttit med i kroppen hela dagen. Det har gjort att jag inte riktigt vet vad jag skall skriva och jag har inte heller riktigt känt för att skriva något eller dela med mig av mina djupaste tankar (även om det till viss del skulle kunna skapa intressanta diskussioner och samtalsämnen). 
 
Det här är en känsla jag inte riktigt är van vid nu för tiden. Jag brukar vara trött eller stressad och stundtals omotiverad för typ träning och ibland även livet men det var länge sedan jag kände mig ledsen inombords. Visst har det senaste halvåret varit mer oroligt och kanske är det det som sätter sina spår nu? Även om jag inte kan sätta fingret på exakt vad det är som... känns? 
 
Nåja, I morgon kanske jag skriver om hur bra det känns efter träningen eller att det känns mycket bättre överlag. Eller så blir det ytterligare en period när det bara dyker upp något inlägg då och då. 
 
Hela jag är (mycket) känslor, det har jag alltid varit. Det har sin charm och det har stundvis inte lika mycket charm men jag har lärt mig att det hör livet till att inte alltid vara på topp, även om det kan innebära att antalet blogginlägg i en liten, personlig blogg skriven av JHH är lägre under en period. 
 
Nu skall jag snart sova, det har jag också lärt mig hör livet till och att det många gånger kan göra saker och ting bättre. 
 
God natt.