Helgen

I går hade vi konvent med jobbet. Det blev en väldig rolig dag med mycket träningsglädje för oss alla, mycket träning för de andra och mycket reception för mig. Jag har lagt upp en bild på instragram, länk finns längre ner, där jag skrivit lite till. 

Det var i alla fall en väldigt rolig dag och jag var rätt trött när jag kom hem. Det är bara det att mitt hjärna var så speedad och den kom inte ner i varv. Det var omöjligt att somna trots att jag egentligen var jättetrött. 

Det kan mycket väl vara så att min hjärna satte igång för att det dels var roligt men också mycket folk, god stämning och högt tempo och det blev lite för mycket eller så kan det bero på att jag drack lite Heat som innehåller en del koffein. Oavsett jag kunde inte sova. 

Förmiddagen blev därför rätt lat med en väldig konstig känsla i kroppen. 

Länk: Instagrambild från igår

I eftermiddag har jag varit och hälsat på mamma och pappa och ätit mat med dem. Det var behövligt att träffa dem men också hitta något lätt under dagen.  Efter att vi ätit åkte jag och pappa och tränade. Det blev ett sånt där pass som gör mer för själen än för kroppen men jag gick i alla fall piggare och lite gladare från än vad har var innan jag kom dit. 

Väl hemma satte jag igång rolig musik som jag jag tycker om och lagade lite mat inför i morgon och plockade i ordning lite. Sedan fixade jag en kopp te, lugnade ner musiken lite och satte mig i fåtöljen där jag nu sitter. Hjärnan har äntligen kommit ner i varv igen och det börjar nu kännas som jag faktiskt skulle kunna somna i kväll.  Det hade varit väldigt bra om jag till och med fick ordentlig och bra sömn för den här veckan som kommer nu, ja nu gäller det att ha energi!  

Så, ni kanske märker att jag är lite trött eftersom jag vara babblar på rätt osammanhängande men det var i alla fall helgens uppdatering. 

Jag hoppas ni har en fin kväll! 

Morgonfunderingar

Jag hade  ställt klockan på halv sex i morse, det skulle tydligen komma snö och skulle det komma mycket snö kändes det skönt att ha gott om tid. 

Nu har det inte kommit så mycket snö utan jag kan vänta lite med att åka till jobbet och hinner därför sitta en stund i min fåtölj med tända stearinljus och dricka ett glas vatten. Ja, te hade varit mysigare men jag har druckit så dåligt med vatten de senaste dagarna så idag fick jag byta ut teet mot vanligt vatten. Oavsett te eller inte är det rätt skönt att starta dagen genom att inte göra något alls. 

En sak jag har funderat på är att ibland kan man ju se på film eller läsa i böcker att folk behöver gå upp ur sängen och gå över kalla golv på morgonen. Jag har en fråga... varför köper de inte varma tofflor? Det är ju så skönt att stoppa fötterna i dessa om morgonen. Inget kallt golv mot fötterna, inga kalla fötter. Ingen dramatik...

Jag antar att det är därför jag sitter på kontor och inte jobbar med manus. Jag hade bara kommit på praktiska lösningar och helt missat poängen med att försöka uttrycka känslor och situationer, som att behöva gå upp på morgonen när det är kallt.

Nu skall jag snart resa på mig, gå över det kalla golvet som jag visserligen inte känner av eftersom jag har mina varma och sköna tofflor på mig och göra mig i ordning för en ny dag. 

Allt gott! 

Johannas latsallad

I dag orkade jag inte laga någon lunch till i morgon men lunch behöver jag ju ändå. Då är det bra att jag har min latsallad. Latsallad kanske ni nu undrar? Ja, när jag är för lat för att laga mat. 

I min latsallad har jag den här veckan: bladspenat, romansallad, tomat, gurka, salladsost, mozzarella samt ekologiska sojabönor. Det är bara att skölja och skära och blanda ihop. 

Till detta kommer jag även koka ett ägg och eventuellt lägga till lite keso om jag är väldigt hungrig. 

Så, lunch för tre dagar fixad och knappt någon disk att diska efteråt. Smidigt och enkelt!  

En av tre matlådor