Måndagslista

Här kommer en måndagslista. Såg den i morse hos Egoina och kopierade rätt av för jag tyckte den var lite mysig. 

Hur mår du idag?
Idag har jag ont i huvudet. Till och med så ont i huvudet så att jag erkänna att jag inte kunde gå till jobbet så jag är hemma. Skall bli "spännande" att se om det bara stannar vid den här huvudvärken eller om det bryter ut en rejäl förkylning också. Spännande värre ;)

Vad gör du just nu?
Ingenting alls bortsett från att skriva det här och föra över bilden från telefonen till datorn. 

Vad ska du göra i veckan?
Min tanke var att göra det vanliga; jobba och träna. Och så hjälpa en vän att flytta. Men jag har fått stryka både jobb och träning idag så just nu är det rätt osäkert (nej då...inte alls bitter)

Brukar du skratta för dig själv?
Svar ja! Både åt mig och själv och för mig själv. Tycker faktiskt jag är rätt rolig. Och hittar ganska många roliga situationer i vardagen att skratta och le åt. 

Vad behöver du mest just nu?  
Skulle behöva ta mig till ett apotek och köpa lite tabletter mot huvudvärken. (Fråga jag ställde mig tidigare idag: Hur kan JHH som alltid brukar ha huvudvärkstabletter inte ha några hemma? Hittade tillslut en tablett som nog fungerar...)

Vad är det senaste du köpte? 
Bortsett från mat - lite filmer. Är en sån som köper sånt. Brukar alltid ladda upp lite extra inför hösten då det är lätt att jag blir sjuk, är tacksam för det i dag, haha. 


Hur är vädret idag?
Ser ut att vara soligt och fint i dag också. Skall se om jag kan komma ut på en kort promenad senare idag, det brukar lätta på huvudvärken ibland. 


Bästa med hösten?
Det här:


Med andra ord all den fina naturen som blir på hösten. Älskart. 

Bästa som hände i helgen?
Pappa kom förbi och vi gick ut på promenad (inklusive fika) i 2,5 timma. Det var underbart väder och vacker natur och väldigt trevligt sällskap. 2,5 timma gick väldigt fort och vi pratade hela tiden. Väldigt glad över den promenaden.

Mer bilder kommer att komma i ett annat inlägg. 

Hur svarar du i telefon?
"Ah, det är Johanna". Fast ibland blir det "välkommen till..." då har jag jobbat väldigt mycket alternativt svarat väldigt mycket i telefon så jag svarar på jobbvis istället för Johanna-vis. Det hände mer när jag bodde hemma och det ringde i vår hemtelefon, vet inte hur många gånger det blev fel...

Vad är det senaste du åt?
Jag har inte ätit något hittills idag men igår åt jag knäckebröd innan jag somnade

Vill du bli kär?
Jag är tveksam till om man väljer att bli kär eller inte. Däremot tror jag man kan välja hur man skall hantera och gå vidare med de där känslorna. Överlag tycker jag det där är ett svårt ämne. 

Favorit tv-program?
Jag har faktiskt ingen tv så jag kollar inte så mycket på tv. Men när jag väl kollar så blir det gärna deckare av något slag eller sport (sport är faktiskt det jag saknar att kolla mest på). 

Höstlördag

Vaknade denna lördagsmorgon till en härlig dag. Var alldeles för trött för att orka en morgonpromenad innan jobbet, något jag ångrade stort när jag såg det vackra vädret. Hann i alla fall att få några strålar sol innan jag började.  
 
Sådana här dagar saknar jag min familj och huset. Vackra höstdagar där hemma med familjen som stökar och solen som skiner utomhus. En promenad genom samhället och "kaffe" på altanen i höstsolen. Nåja. Allt har sin tid. 
 
Istället för sol och promenad fick jag sol och jobb. Helt okej det också och jag fick komma ut en stund i solen och det fina vädret efter jobbet och den korta träningen (rörlighet). Gick en sväng under tiden jag försökte klura ut vad jag skulle äta i kväll och de kommande dagarna. Promenaden var väldigt lugn och behaglig men något klokare på vad jag skulle äta blev jag inte och jag har fortfarande inte riktigt kommit på vad jag skall äta trots att jag handlat. Något med köttfärs ikväll och så lite kyckling i ugnen inför de kommande dagarna. 
 
I kväll skall jag bara vara hemma och ta det lugnt. Jag är trött och planerar gå upp tidigt så jag hinner med allt Och framförallt kan somna tidigt i morgonkväll. 
 
Jag hoppas ni som läser det här har haft en fin dag och att kvällen även den blir trevlig!! 
Bild från i morse
 Eftermiddagspromenad 

Träna med låga krav

En utav de sakerna som har varit mitt största "problem" de senaste månaderna har varit att överhuvudtaget komma iväg till träningen. Det kan man säga mycket om men det väljer att jag skjuta upp till en annan dag. Det jag mer vill konstatera att idag var en sådan där dag då det kändes lite motigt. Redan igår kände jag mig lite konstig i kroppen och större delen idag har jag vilat men ändå är jag liksom inte sjuk. Och för ryggens och rutinens skull åkte jag på träningen. 
 
Väl på plats insåg jag att mina något (väldigt) sura baksida lår inte alls uppskattade löpning eller egentligen något överhuvudtaget och eftersom jag för ett par år sedan kämpade men mycket tjuriga baksidor så kände jag att  jag helt enkelt fick avstå sådant som kändes jobbigt för baksidorna. Därför blev det väldigt, väldigt lugn träning i dag.
 
Jag vågar inte riskera att göra något dumt utan nu när glöden och motivationen finns där så är det bättre att hålla tillbaka lite och behålla den känslan i stället för att göra något dumt som kan riskera att tappa det.
 
Jag känner mig lite mjukare i baksidalår efter mina små övningar och är ändå nöjd att jag kom iväg till träningen. Det är det nuvarande målet: Att träna. Sedan om det blir pyttelite träning eller mycket träning. Målet är att komma iväg till träningen.
 
Och då kanske någon tänker: är det verkligen så smart då? Att bara träna för träningens skull? Mjo. Kanske. Men jag har testat att minska träningen till 1, 2 eller 3 gånger per vecka för att just få innehåll i träningen och det fungerade inte. Nu testar jag det här i stället, komma iväg och ha väldigt låga krav. Och fungerar inte det, ja då får jag hitta på något annat. 
 
Oavsett så känner jag mig inte depp på grund av detta. Neh, det är lugnt.  Nu skall jag sova för i morgonbitti är det PT-träning igen så det är bara att fokusera om.  
 
Jag hittade verkligen ingen bra bild som passade det här inlägget. Så jag rotade långt bak i arkivet och hittade den här. Passar inte heller så bra men tänkte att jag kan ju bjuda på en fin bild i alla fall....