Marsboken

Mars är snart slut och jag har läst ytterligare en bok. Den här månaden har jag läst Skuggan av tvivel av Peter Robinson.
 
Jag läste de första böckerna i serien för några år sedan men har sedan haft ett litet uppehåll från dem men när jag hittade den här i mammas bokhylla förra helgen kändes det som ett passande alternativt. 
 
Det var kul att läsa deckare igen,  det är ju den genren som jag tycker bäst om och Robinson skriver bra och beskrivande så jag dras med i historien. Det var riktigt roligt att läsa om Banks och hans kollegor igen så hittar jag inga andra roliga böcker att läsa så kan jag läsa de böcker jag inte läst i serien de kommande månderna. 
 
Peter Robinson är ett hett tips! 

Marsselfie

I kväll när vi åkte hem från mormor efter trevligt påskfirande skrollade jag igenom min kalender på telefonen för att titta igenom kommande veckor, trycker på knappen "idag" och hamnar på 31 mars. "Det är ju 31 mars idag" utropar jag. Jag har gått runt och tänkt att det var 31 mars i morgon och att jag skulle gå mina promenad vid vatten då. Klockan var lite efter 19 och jag hade inte gått min månads-promenad. 
 
Efter lite gnäll och klagande från min sida bestämde jag mig för att ge mig ut på en kort promenad och ta en snabb bild vid vatten och sedan gå hem. Min fina svägerska erbjöd sig att komma med och det blev en väldigt härlig och rolig promenad som doftade vår och det var ljust nästan hela vägen trots att klockan var när halv nio när vi kom in en timme senare.  
 
Tanken med att gå en promenad varje månad var just att komma ut och få lite mer natur och frisk luft och dagens vatten var väl inte det vackraste däremot uppfyllde promenaden sitt syfte för vi hittade tussilago. Blev så glad när jag såg dem, det är ju verkligen ett vårtecken. De må inte vara stora men ändå! Det börjar bli vår! 
 
Så. Efter en skön promenad är vi inne igen, lite kalla om kinderna men med vårkänslor och lite mindre matkoma efter all god påskmat. Bjuder på lite bilder J tar tagit och så selfin för att leva upp till rubriken.  
Så fina!
Vår!
Selfie
Bakom kulisserna, JHH som matchar både mark och vatten.

30 minuter kvällsträning

Det är lite senare än när jag brukar skriva annars men dels så är jag ledig i morgon och så känner jag för att skriva trots att det är sent. Faktum är att jag inte var hemma förrän närmare halv tio i kväll så det är inte konstigt att detta skrivs sent. 

Jag önskar verkligen att ni var med på kvällens träningspass.  Eller nja,  när jag tänker efter så var kanske tjusningen att jag var ensam men jag önskade ändå att ni hade fått vara med på något sätt.Jag jobbade ganska länge idag, det hade hunnit bli mörkt innan jag fått i mig lite mellanmål och på mig alla kläder och ja, peppat mig själv att ge mig ut och träna i alla fall 30 minuter. Det var kallt och blåsigt i början men sedan blev det väldigt skönt! 

Det var lugnt och stilla i kväll och det var fullmåne och stjärnklart och jag joggade långsamt runt den frusna pölen och stannade vid några tillfällen för att se den vackra isen. Det var väldigt, väldigt fint! Jag hade bra lust att ta en bra, varm filt och lägga mig mitt på isen och bara titta upp men jag var ensam och det var mörkt och kallt och isen osäker då jag nöjde mig med att gå runt isen. 17 härliga minuters jogg innan mina intervaller.  Jag hade kunnat jogga mycket mer men insåg att jag behövde göra mina intervaller innan jag blev för trött och dagen för lång. 

Jag genomförde mina intervaller och satte mig sedan trött men nöjd i bilen efter 30 minuters träning. Så nöjd att 1. Ha tränat trots väldigt lång dag 2. Fått njuta av en sån vacker kväll. 3. Det kändes bra att jogga. 
Bilderna lever inte riktigt upp till kvällens sköna men man kanske kan ana lite...