Det där med hälsa

När jag läser det här blogginlägget blir jag alldeles glad. Om inte detta är hälsa - vad är det då?
 
Jag följer hennes blogg nu, Dagnys blogg ja. Hennes texter är kloka, hon har humor och en väldigt sund syn på hälsa. Och när jag läser den här texten tänker jag att jag också vill bli gammal, ha en (för åldern) stark kropp. Jag vill idag göra det som behövs för att jag då, i framtiden när jag blir äldre, är pigg och fräsch. Jag vill inte då ångra att jag inte tog hand om mig själv nu. 
 
Det handlar om balans. Jag inser det mer och mer. Att ta hand om oss själva men inte låta det bli till en överdrift så att det vi egentligen tror att vi hjälper oss själva med istället stjälper oss. 
 
Det är så lätt att hänga på alla andras syn på hälsa så vi glömmer av att vi är olika, våra kroppar är olika, vad vi tycker om är olika. Vi fungerar på olika sätt, motiveras på olika sätt. Vissa av oss har en tendens att gå in för något kanske lite för mycket medan andra har lättare för att ha en balans på saker och ting. 
 
Vi kan inspireras av andra sätt att leva, saker andra skriverv av bloggar, bilder, tidningar och så vidare. Och det är helt okej att inspireras . så länge vi kan omvandla det till oss själva. 
 
Oavsett hur vi är som personer så behöver vi lära känna oss själva.
Hur är JAG?
Vad är hälsa för MIG?
Vad har JAG för mål?
Hur JAG skall jag ta mig dit?
 
Jag vill...
...röra på mig men inte få det bli något som förstör min kropp.
...äta bra mat och njuta av god mat. Tänka på vad jag äter men inte låta det gå till överdrift.
...ta hand om mig själv men inte så mycket så att jag blir blind och inte ser de andra runt omkring mig.

 
 
 
 
 
 

Because I’m worth it

Idag tar jag en ledig dag. Tänkte försökte skriva "för det förtjänar jag". Men sedan inser jag, varför skall man alltid förtjäna allt? Kanske för att man egentligen vet att man kanske inte borde? Eller för att förklara för alla andra varför man gör något? 
 
Nej, idag är jag ledig. Inget jobb på schemat, då kan jag passa på att ta en helledig dag och bara göra det jag vill. 
För att jag vill.
För att jag behöver.
Eller så är jag bara ledig. Punkt. 
 
Jag funderar på att följa med delar av familjen och gå i affärer, jag har spanat in bla Stadium, det tror jag inte de andra har vilket innebär att det kan bli egentid, jag gillar egentid gillar att strosa runt helt ensam, i min takt. Samtidigt så lockar det att umgås lite med familjen också (som jag förövrigt mycket noggrant och bestämt ringde runt till igår och befallde att de omedelbart skulle se till att komma hem om det skulle börja blåsa så där mycket som de sa. Jag är egentligen inte rädd för stormar men tanken att det skall hända något med min familj kan skrämma mig mycket, ibland.) Nåja.
 
Och så tänkte jag träna, kanske på något annat gym? Kanske hitta på något helt galet? Gå på något pass jag inte brukar gå på. Träna något helt nytt. Eller bara det helt vanliga. Jag vet inte. Det återstår att se. 
 
Oavsett vilket. Så tänkte jag äta frukost nu. 
Because I'm worth it.
(var bara tvungen att driva lite..)
 
 
 
 

Att vara lugn är en fantastisk känsla

Precis ätit klart min frukost efter att ha gått en lien promenad. Jag gillar mina morgonpromenader (även om de har minskat något i antal det senaste). Tanken är egentligen inte träning eller tempo utan mer att komma ut, väcka kroppen till liv, få lite frisk luft. Och så smakar frukosten så mycket godare efter en promenad. 
 
Idag regnade det inte, var inte heller blåsigt utan egentligen var det perfekt väder för en promenad. Och när jag närmade mig slutet så kom även solen fram. Den där känslan av att jag gjort rätt val som gått ut en stund ökade ännu mer. 
 
Gårdagen var fantastisk. Efter träningen på morgonen kände jag mig på första gången på flera, flera dagar pigg. Och så var jag lugn. Att vara lugn är en fantastisk känsla som jag uppskattar mer och mer. Jobbeftermiddagen och kvällen var fantastisk med mycket skratt, härliga medlemmar och mycket träning (för de andra, jag själv njöt av at jobba i receptionen). 
 
Idag blir det halvledig dag med endast lite pass. Jag skall ladda upp inför en långhelg på jobbet (lång men inte alls jobbigt). Njuter av att känna mig pigg, glad, fräsch i kroppen och lugn. 
 
Hoppas ni får en (lugn) härlig fredag :)
 
Inte från idag utan från den där härliga och sista riktiga höstpromenaden.