Tre bildhälsningar

I kväll blir det bara en kort hälsning från stugan. 

Den första bilden är tagen när solen fortfarande var kvar på altanen. När det är varma och soliga dagar bär jag gärna solhatt. Det grundar sig mest på att jag lätt bränner hårbotten men också att den skyddar mot sol i ögonen.

Den andra bilden är tagen en stund senare när solhatten bytts ut mot jeansjacka och jag flyttat till hammocken där jag kunde sitta i den sista kvällssolen. 

Den tredje bilden är tagen från kvällsmaten. Pappa har tänt lyktan med citat "Vi skall sitta tills det blir mörkt". Jag hörde mig själv säga att jag antog utmaningen men ångrar mig nu för jag vet faktiskt  inte om jag orkar hålla mig vaken. 

Nåja, önskar er i alla fall en trevlig kväll.  

En solig dag med årets första dopp

Vilken dag!

När jag satt och jobbade i dag fick jag en spontanidé att jag skulle åka till en viss sjö. Gick lite tidigare från jobbet (vinterns övertidstimmar kommer till användning nu) och köpte lite saker och packade bilen och for iväg. 

Stället jag valt ut ligger som sagt vid en sjö relativt långt inne i skogen. Det är inte helt tomt på folk men långt i från trafik och folkmängder. Det var soligt och varmt och ja, perfekt helt enkelt.  

Jag satt en stund med benen i vattnet och insåg att de inte blev jättekallt. Då bestämde jag mig för att ta en dopp. Tänkte bara doppa mig snabbt  och sedan gå upp men när jag väl kom i var det så skönt så att jag kunde vara kvar i vattnet en stund. Det var ärligt talat varmare i vattnet än under några av de andra doppet jag tog förra året, senare på sommaren. Dock var jag tvungen att hålla mig på ytan, vattnet längre ner var givetvis kallare. Badbevis finner ni precis här nedanför. 

Länk till badbevis

Efter badet satt jag i solen en stund, läste lite bok och gick runt lite innan jag förflyttade mig till skuggan och en skön plats mot en sten. Där satt jag en stund och mest bara funderade och njöt av naturen.  

Hade jag inte varit ensam hade jag kunnat stanna betydligt längre men nu blev jag rastlös och kände för att åka hem och då gjorde jag det, det är det som är frihet - att göra precis det man känner för. 

Så jag åkte hem och nu skall jag snart åka och träna och jag skall köra ett pass med enbart roliga övningar - det skall bli kul! 

Jag hoppas ni har en ljuvlig dag! 

Dagens träning

Ikväll bjuder jag ett  (långt) inlägg om dagens träning och träningstankar. 

Jag har tränat två gånger idag. Jag hade inte riktigt tålamod eller ork rent psykiskt att träna allt under ett och samma pass så det kändes skönt att dela upp det på två pass. 

Första passet fokuserade jag på olika längdhoppsövningar fokus teknik och landning.  Det gick riktigt bra, det börjar bli lite bättre och det känns som jag tagit något litet steg framåt där. Passet innehöll även kulswung bakåt och häckrörlighet tillsammans med lite andra övningar. Solen sken och det var riktigt varmt (jag tar tillbaka det jag skrev om värmen i morse). 

Efter att ha fixat en del grejer var det dags för pass två...

... som inte gick riktigt lika bra som förmiddagspasset. Löpningen kändes hackig och inte alls bra, löptekniken så långt i från fin. Efter det körde jag lite hopp över häckar. Tanken är att få upp lite explosivitet  i den här kroppen. När jag körde detta började jag fundera på det här med att jag kanske aldrig blir så explosiv som jag önskar, att jag kanske är lite för gammal för att inte ha kört så mycket utav den sortens träning tidigare. 

Att tänka sådana tankar var uppenbarligen inte det bästa för det verkar som det fick mig lite ofokuserad och när jag för andra gången ramlade över en av häckarna och dessutom landade ganska hårt på handlederna kände jag lite "varför gör jag det här?"

Men så andades jag djupt,  gick några varv runt, runt för att samla fokus och gjorde två hopp till. 

Att övervinna tankar. Att göra något fast det inte gått bra tidigare, som att hoppa upp på hästen igen efter att ha ramlat av. Vara realistisk men envis. Acceptera när det blir fel och sedan blicka framåt. Se målet framför sig. Jobba emot negativa tankar som kränker mig själv, fokusera på det bra utan att bli naiv. 

Min träning är en stor del av mitt liv och träningen är precis som livet - upp och ner, som en berg- och dalbana. Jag är likadan i träningen som i livet - känslofull. Jag känner mycket, känner utvecklingen men också motgångar. Jublar högt inombords när det går bra och känner ibland för att gråta stort när det bara känns motigt.

Så när jag ligger här i soffan i kväll med något trötta ben, smågriniga smalben och handleder som dunkar lätt så inser jag att jag fått alla delar idag. Utveckling och motgång. Jubel inbords och nära att gråta. 

Men jag skulle aldrig vilja göra något annat och i morgon kommer jag antagligen bara minnas (jag må vara känslomänniska men är inte långsint) det här som en dag med underbart väder och dubbla pass av det jag älskar - träning&friidrott. 

Längdteknik