Träningsstatus: Januari 2013

 
När jag går igenom min träning nu i januari 2013 blir jag ändå rätt nöjd. Visserligen har jag velat väldigt mycket mellan hur jag vill att mitt upplägg skall vara, låt oss säga så här: jag har inget upplägg just nu. Men det jag är nöjd med det är att det ändå är rätt uppdelat mellan de olika. Det är inte bara TRX utan lite inslag av en kombination av kondition och styrka och lite annat smått och gott. 
 
Så, en liten tjuvkik på vad jag "önskar" mig/behöver i träningsväg i februarimånad:
 • Kondition
  Det är så lagom nu. Jag borde ha börjat med det redan i september då jag visste att jag skulle åka skidor. Men så får det vara
 • Ski Erg
  Det mest liknanade skidor inomhus...
 • Många pass som det här 
  Dels av anledningen att jag gillar det, det passar min vardag fint att ha ett kort pass med hög puls och styrka. Dessutom kan man göra tusen varianter av det vilket gör att kroppen får sig en genom ordentligt under veckan. 
 • TRX 
  Det är bara att köra, köra, köra
Så. Jag ser framemot träningen i februari! Det skall bli utmanande att köra effektiva pass blandat med kondidtion! Det skall bli roligt att fortsätta gå på CX och förhoppningsvis kommer det kanske gå att åka skidor också. Men först. Först kör vi gång med en hel helg med bara träning uppe i Stockholm. Vilken start på februari!
 

Inför träningshelgen

Tvättar träningskläder. Skall ju träna heela helgen! Jag inser att jag har mest svarta kläder... Tycker att jag brukar lägga till ett färggrannt linne men jag har nog fel där. Fördelen är att man inte behöver vara rädd att något skall färga av sig, fast det är nog inte så troligt med tanke på hur mycket de tvättas.

Och ja, nu undrar ni kanske vad JHH skall ha på sig när alla träningskläder ligger i tvätten? Det får helt enkelt bli en sådan dag då mina (goa, snälla, underbara) kollegor utbrister "men Johanna, du har ju jeans på dig!!!"

Kan vi inte bara fokusera på varandras ögon ett tag?

Det finns risk att folk kommer bli irrterade på mig nu och vill redan nu påpeka att när jag skriver följande så är det ej riktat till någon speciell person/grupp/osv utan bara en allmän frustration rakt ut i den stora allmänheten. Det sämsta man kan göra, alltså klaga på alla, dra stora grupper över en enda kam. Men ikväll, känns det så. 
 
Jag är så galet trött på så mycket.Och det är framför allt efter att ha läst massa olika texter på nätet det senaste (ikväll orkar jag knappt läsa en enda blogg..) Först och främst så är jag så galet trött på detta utseendefixerande. Jag.blir.galen.på.det. All denna träning för att man skall se bättre ut, alla dessa blickar i spegeln. Kan vi inte bara ändra lite fokus?
 
Istället kanske vi kan fundera på hur våra kroppar mår? Och hur vi mår?
Och sedan är jag trött på allt vad ordet kost heter. Jag orkar inte ens prata om det...
 
 
Jag orkar inte med mer utseende. Jag orkar inte med mer dieter som påstås att inte vara dieter. 
Jag.orkar.inte.
 
Vad vill jag nu säga? 
 
Träna. Ja, gör det. För det är inte det jag är trött på.
Men träna för att du gillar det, för att din kropp skall må bra. Gör det med glädje. Utmana dig att komma iväg till gymmet även om du tycker det är jobbigt men fråga dig själv "av vilken anledning gör jag det här?" 
 
Jag älskar träning. Jag jobbar ju med det. Jag älskar att se andra träna, kämpa, ge järnet, våga prova nytt. Det kittlar i min kropp när jag hör människor prata om hur bra det mår av träningen. Jag gillar att höra hur folk säger att de inte kommer klara komma till gymmet men sedan dyker upp flera gånger i veckan. Glädjen på gymmet. Det är inget fel på det. (Jag är ju själv där.)
 
Men gör det för välmående
Vi har gott om utseendefixering som vi har det. Vi behöver inte mer av det. Vi behöver välmående kroppar utan ångest för hur vi ser ut. Utan ångest för hur andra tycker vi ser ut. 
 
Kan vi inte bara fokusera på varandras ögon ett tag? På kroppsspråk? 
Kan inte träningen få vara den del av de? Få våra ögon att glittra lite extra? Få vår utstrålning att utstråla ännu mer livsglädje? Kan inte träningen få påverka oss positivt i alla de bemärkelser som inte har med utseende att göra? 
 
För mig är träningen en del av det. Och det är absolut inget fel på att träna, jag hoppas ingen tolkar det så och träning kommer att påverka våra kroppar och således också vårt utseende. Det är inte så att jag förnekar det. Jag bara efterfrågar var någonstans vårt fokus skall ligga.
 
Jag ber er. Nästa gång ni träffar mig, eller någon annan för den delen, fokusera på min personlighet. För vet ni. Den har så galet mycket mer att ge än vad mitt utseende har.