Matsnack!
Som jag berättat hur många gånger som helst så brukar jag laga alla luncher och middagar för den kommande veckan på helgen innan. När jag går och lägger mig på söndagen står allt förberett, antingen i kyl eller i frys.
På det här sättet behöver jag bara peppa mig själv till att äta. Jag behöver inte planera, tvinga mig själv att laga mat, stressa i köket eller liknande. Jag kan lugnt och skönt äta min mat och fokusera på allt annat, som typ träning.
Men i helgen var jag alldeles för trött för att ens tänka tanken på att laga 9 portioner mat. Så, ja nu står kylen inte alls förberedd och förra veckan jobbade jag mig igenom extralådorna i frysen vilket innebar; i kväll var jag tvungen att laga något till kvällens middag och morgondagens lunch.
Här kommer några tankar från dagens matlagning;
◇ Jag är så imponerad av alla er som lagar mat varje dag! Hur orkar ni?
(◇Jag antar att en hel del undrar hur jag orkar laga min matlådor iof...) .
◇ Jag kom på mig själv med att bara fundera ut vegetariska måltider att äta. Eller nja, var inne på att koka kyckling ett tag men det kändes alldeles för jobbigt. Tacka vet jag bönor och linser på tetrapack - har helt snöat in på det!
◇ Att mixa vita bönor med salt, peppar, vitlökspulver, spiskummin, lite olja och vatten. Det är ett väldigt bra sätt att fylla ut maten med protein samt undvika att det blir torrt. Hett tips! (Om man har på ordentligt med krydda vill säga annara blir det bara ett bra tips!).
♡ Tycker inte morot fungerar så bra i sallad... tills jag kom att man kan "svarva" den. Det tar lite längre tid men passar väldigt bra i sallad!
♡ I dag åt jag salladen till Tortillabröd, för jag var tvungen att äta upp det. I morgon blir det med keso i stället.
Det var alla mattankar för i kväll. Det kan komma fler under veckan eftersom jag har ytterkigare tre luncher att fixa.

skriven
hur länge håller tortillabröd i en öppnad förpackning? fast stängd med klämma typ? För jag äter ensam eller med min man och det blir alltid ett himla matsvinn!
det ser trevligt ut :) Jag lagar mat varje dag, men då blir det förstås havregrynsgröt ibland, heheh...