Matonsdag: Matprepp för en vecka
I helgen fixade jag mat inför den här veckan. Tanken var att maten skulle vara klar för både lunch och middag så att jag kunde jobba och träna utan att behöva stressa en massa med matlagning och disk och sånt utan i stället ha tid att göra annat också.
Nu blev det inte riktigt så eftersom som har blivit förkyld och varit hemma idag och igår. Det är visserligen skönt att ha mat klar även om jag är hemma men vissa av lådorna frös jag in, smidigt det med!
I alla fall. Tänkte bjuda på den här veckans (tänkta) måltider;

Vegetarsik lasagne
Zucchini och aubergin tärnas och steks i panna. Tillsätt krossade tomater och craime fraiche, låt puttra. Mixa svarta bönor tillsammans med passerade tomater så det blir en färs. Häll på grönsakerna. Låt puttra. Ta fram lasagneplattorna. Börja med sås i botten på formen, plattor, sås, plattor osv
Det går även bra att strö fetaost mellan något lager. Om önskas: Toppa med riven ost. In i ugnen.
Recept inspirerat från: Mera Vego.
Grön soppa
Fräs lök och vitlök. Frysta grönsaker (broccoli, små gröna ärtor och spenat) hälls i grytan kokas upp tillsammans med löken. Tillsätt kokosmjölk, salt och önskade kryddor. Låt puttra. Smaksätt med lime.
Recept inspirerat från: Vego på 30 minuter.

Blomkålsgryta med bulgur
Stekt blomkål och kikärtor med en skvätt matlagningsgrädde och lite curry och salt. Låt puttra en stund. Svårare än så är det inte. Passar bra ihop med bulgur och lite äpple.
Kikärter med bulgur
Haricots verts och kikärtor stekta i olja och kryddor. Och så bulgur till det. Kanske morotssallad (se nedan) eller andra grönsaker och avkado. Även keso passar bra till.

Morotssallad
Morötter, soyabönor och linser. Gärna apelsin också. Till luncherna eller som komplement till soppan eller någon av de andra måltiderna. Har även salladsost skuren och klar i kylen som passar bra. Går även att värma. (Linserna drar ner den glada färgen så vill ni ha vacker mat välj inte beluga linser).
