TRX-fredag: TRX Standing Roll Out

Det går fort nu mellan fredagarna, det känns som dagarna bara rinner iväg och helt plötsligt är det fredag och dags för TRX igen. Och eftersom det är fredag, igen, så är det dags för en TRX-övning igen (även om jag erkänner att det börjar tryta bland bilderna med övningar...det är dags att fixa lite nya). (Ett ypperligt tillfälle att öva teknik). Nåja. 
 
Dagens TRX-övning: TRX Standing Roll Out
 
Stå från fästpunkten med armarna i linje med axlarna. Luta sedan hela kroppen framåt, driv framåt och uppåt tills du inte kommer längre. Behåll hela tiden en rak kropp och stark mage. 
 
Vi snackar magmuskler nu. Och att slappna av i axlar (vilket jag tycker är svårt) och vi snackar riktigt mycket kontroll på kroppen. För lättare alternativ: Sätt ena foten framför den andra. Om man har fötterna bredvid varandra blir det lite tyngre. 
 
Jag gillar den här övningen för att man inte behöver ner på golvet för coreträning och jag gillar den för att det krävs mycket fokus att verkligen hålla kroppen rak, slappna av i axlarna och så får man lita på magmusklerna. Den kan bli riktigt riktigt tuff!