Fröken perfekt

På vägen hem från gymmet gick det en person längs bilvägen. Lite frustrerad tänkte jag att om man inte vill gå på gångvägen lite längre in kan man i alla fall ha reflexer! Funderade på om jag skulle stanna och räcka över honom en utav mina reflexer men insåg att jag inte kan stanna där. 

Kör vidare. 
Ser två barn gå på gångbanan som är relativt nära vägen. Snart kommer de behöva gå över vägen. Hade de några reflexer? Nej precis... Suckar i mitt inre. Hur kan det vara så svårt att ha reflexer på sig? Eller se till att sina barn har reflexer?

Inser efter ett tag att jag låter som fröken perfekt. Skrattar lite för mig själv. 

Telefonen ringer. Sifo står det på skärmen. Svarar glatt. Den här gången är det frågor om... avlopp (???). Får svara på frågor där jag får välja mellan 3 svarsalternativ. Svarar rätt på alla frågor. Det är frågor vad man får spola ner i toaletten, var man slänger målarfärg, mjukt och hårt vatten, något om havet mm. Känner mig duktig. Full pott! 

Ler igen. Insåg att jag återigen låter som fröken duktig. 

Jag kanske är det... Jag vet inte... 
Det här blev inte så roligt som det lät i mitt huvud när jag tänkte igenom det först... Men dit jag vill komma:

Reflexer medmänniskor! Vi måste använda reflexer. Kan vi inte bara konstatera att använda reflexer inte är en fröken-duktig-sak utan något alla-människor-använder-sak? Det skulle i alla fall stilla mitt sinne om man såg folk när man är ute och kör bil. 


Ps. Är inte alls så fröken duktig som man kan tro. Tog exempelvis bilen till jobbet idag fast jag kan gå. Och svarade faktiskt fel på första frågan om vad ett visst företag jobbade med (det var typ avlopp...) . Och så kanske jag eventuellt ropade lite för högt när Malmö gjorde mål i Handbollen... Eller om det var en räddning... Det kan nog ha varit vid två tillfällen om jag tänker efter...