Om Christian lifeJag är uppväxt i en kristen familj, mina föräldrar är kristna, farmor och farfar, mormor, pappas syskon och så vidare. Jag har varit i kyrkan nästan varenda söndag från det att jag var två veckor gammal. Jag har uppvuxen i kyrkan och är fortfarande kvar där. När jag var liten kunde jag många gånger tycka illa om att mina föräldrar tog med mig till kyrkan men ju äldre jag blev desto mer fick jag själv erfara Guds närvaro och började så smått bygga upp min egen tro.  Idag är inte min tro mina föräldrars tro, som det kunde vara när jag var liten, utan den är min.

Jag började växa mer och mer i tron när jag gick i sexan, sjuan. Det var då jag började tänka självständigt och kunde reflektera över saker. Och visst har det varit så att min tro har vacklat fram och tillbaka många gånger! Och fortfarande kan den få sig några slag. Det finns många saker som jag har gjort under de åren då jag har kallat mig kristen som jag efteråt skäms över. Det positiva med det är att man inte kan sluta växa som kristen utan varje dag lär mig något nytt och varje dag får man en möjlighet att växa ännu mer.
När jag var 17 år åkte jag på en missionsresa till Ukraina. Efter den resan började min längtan att fler svenskar skulle få lära känna den Gud och den Jesus som jag har lärt känna. Och den längtan har bara växt sig större och större sedan dess.

Idag är jag 19 år. Jag har oändligt mycket som jag fortfarande vill lära mig. Jag skulle vilja veta ännu mer om bibeln, förstå den på ett nytt sätt. Jag skulle vilja se ännu mer av Guds stora makt, jag skulle vilja upptäcka ännu mer vad Gud egentligen kan göra.

Och så till det där med friidrotten.
Jag har under många år tyckte om friidrott. För ca två eller tre år sedan blev min längtan att träna friidrott ännu större än den någonsin hade varit förut. Och jag bad väldigt mycket under ett tag att jag skulle få göra det jag längtade efter. Och sedan dess har jag egentligen inte tränat så mycket friidrott men jag har kommit i kontakt med friidrotten och friidrottare. Och ju mer jag fått se in i friidrotten och människorna där desto större har också min längtan att just dessa människor skall få lära känna Jesus. Och jag tror att denna tanke är från Gud. Jag tror Gud kan lägga ner längtan i oss. Det är en utav anledningarna till att jag fortsätter med friidrotten.

Christian life är en del av två i den här bloggen ( dock går Christian life-delen på halvfart) Min tanke är att människor, kanske framförallt ungdomar men givetvis också andra, skall få en liten insyn i det kristna livet. 

Jag hoppas att jag kan hålla friidrotten i fokus men hela tiden låta Jesus ha den första platsen och ha honom i centrum!  Och att fler ungdomar skall få lära känna Jesus.

Kommentera här: