FavoritlistanHär är favoritlistan.
Här är länkar till inlägg som andra har skrivit som tycker är riktigt bra! Här kommer jag också fylla på lite av mina inlägg som jag tycker har lite extra betydelse för min blogg och det jag gör.

Inlägg som andra har skrivit

>> Tips till en bättre självbild

>> No focus - no success

Några av mina egna inlägg

>> Att fortsätta

>> Varför tränar du inte bara?

Har du tips på att riktigt bra inlägg som du tycker fler skall läsa? Tipsa gärna om det i en kommentar eller ett mail så kanske just det (eller kanske är det ditt inlägg?) kommer hamna här.


Om mig och om bloggen


 

è Mina kompisar har sagt  att jag skulle kunna bli nästa Anja Pärson om jag bara lärde mig svänga när jag åker skidor.

è Jag går kvar på gymnasiet trots att jag tagit studenten.

è Det börjar sticka i mina fingrar om jag inte spelat piano på några (två) dagar.

è Jag tycker alla ice age-filmerna är grymt bra.

è Jag kan vara riktigt barnslig men jag kan också vara väldigt seriös.
 

è Jag följer gärna stora mästerskap i olika sporter och när OS kommer – då är jag i extas!

è Jag cyklade ner för en stentrappa med trehjulning när jag var tre år så verkar mina idéer någon gång knasiga så kan det vara anledningen.

è När jag pratar är jag oftast väldigt ironisk, vilket människor i min omgivning inte alltid är medvetna om och då och då kan missförstånd uppstå.

è Jag sitter gärna hemma på lördagskvällar och tittar på en rolig film istället för att gå ut någonstans

è Jag tycker Galenskaparna och After Shave är bra och ofta hör man mig säga något citat från demDet finns nog egentligen inte så mycket mer att berätta om mig som är så enkelt som det under kort om mig. Jag är tjej, jag har piano och friidrott som stort intresse. Jag är kristen. Jag har humör. När jag gör någonting så går jag oftast in i det 100% och vill göra allt jag kan. Jag är envis. Jag håller på att utvecklas som person. Jag tycker det är svårt att beskriva mig själv. Så egentligen är det bästa att läsa bloggen, jag tror att man får den bästa bilden på det sättet.


Jag startade den här bloggen för jag tyckte det verkade roligt med designen på blogg.se och det skulle vara roligt och testa på en ny blogg. Den här gången ville jag skriva om något som inte var bara vardag och kom att det skulle vara en perfekt hjälp för mitt tränande i friidrott. I början var det bara friidrott men sedan så la jag till en annan del – delen om mitt kristna liv. Jag tyckte det var en bra idé att skriva om det också.

Att ha två bloggar som man skall skriva i flera gånger om dagen fungerar ibland men inte alltid. Så under den senaste tiden har det blivit mindre och mindre skrivande på christian life. Jag skäms inte för det, jag är fortfarande kristen, det kändes helt enkelt som det var det rätta att minska skrivandet där. Men det finns fortfarande kvar inlägg och ibland så uppdaterar jag.

Friidrotts-delen har fått vara kvar och det är riktigt roligt! Jag utvecklar mig friidrotten och också i min personliga utveckling som har fått en ganska stor del i bloggen.

Här finns det möjlighet att klicka vidare och läsa mer om de olika delarna. Det tycker jag du skall göra
Om Christian lifeJag är uppväxt i en kristen familj, mina föräldrar är kristna, farmor och farfar, mormor, pappas syskon och så vidare. Jag har varit i kyrkan nästan varenda söndag från det att jag var två veckor gammal. Jag har uppvuxen i kyrkan och är fortfarande kvar där. När jag var liten kunde jag många gånger tycka illa om att mina föräldrar tog med mig till kyrkan men ju äldre jag blev desto mer fick jag själv erfara Guds närvaro och började så smått bygga upp min egen tro.  Idag är inte min tro mina föräldrars tro, som det kunde vara när jag var liten, utan den är min.

Jag började växa mer och mer i tron när jag gick i sexan, sjuan. Det var då jag började tänka självständigt och kunde reflektera över saker. Och visst har det varit så att min tro har vacklat fram och tillbaka många gånger! Och fortfarande kan den få sig några slag. Det finns många saker som jag har gjort under de åren då jag har kallat mig kristen som jag efteråt skäms över. Det positiva med det är att man inte kan sluta växa som kristen utan varje dag lär mig något nytt och varje dag får man en möjlighet att växa ännu mer.
När jag var 17 år åkte jag på en missionsresa till Ukraina. Efter den resan började min längtan att fler svenskar skulle få lära känna den Gud och den Jesus som jag har lärt känna. Och den längtan har bara växt sig större och större sedan dess.

Idag är jag 19 år. Jag har oändligt mycket som jag fortfarande vill lära mig. Jag skulle vilja veta ännu mer om bibeln, förstå den på ett nytt sätt. Jag skulle vilja se ännu mer av Guds stora makt, jag skulle vilja upptäcka ännu mer vad Gud egentligen kan göra.

Och så till det där med friidrotten.
Jag har under många år tyckte om friidrott. För ca två eller tre år sedan blev min längtan att träna friidrott ännu större än den någonsin hade varit förut. Och jag bad väldigt mycket under ett tag att jag skulle få göra det jag längtade efter. Och sedan dess har jag egentligen inte tränat så mycket friidrott men jag har kommit i kontakt med friidrotten och friidrottare. Och ju mer jag fått se in i friidrotten och människorna där desto större har också min längtan att just dessa människor skall få lära känna Jesus. Och jag tror att denna tanke är från Gud. Jag tror Gud kan lägga ner längtan i oss. Det är en utav anledningarna till att jag fortsätter med friidrotten.

Christian life är en del av två i den här bloggen ( dock går Christian life-delen på halvfart) Min tanke är att människor, kanske framförallt ungdomar men givetvis också andra, skall få en liten insyn i det kristna livet. 

Jag hoppas att jag kan hålla friidrotten i fokus men hela tiden låta Jesus ha den första platsen och ha honom i centrum!  Och att fler ungdomar skall få lära känna Jesus.