Blåbärsplockning

I dag har vi varit ute och plockat blåbär. Vi är Elin, Filip och så jag då. Elin pratade för ett tag sedan om att hon ville ut i skogen och plocka blåbär så i dag fixade vi det helt enkelt. Vi laddade upp med frukost och att göra lite picknick och sedan gav vi oss ut i skogen. 
 
Det är jättemycket blåbär och man kan ju säga så här; det var inte bristen på blåbär som gjorde att vi fick hem utan bristen på tålamod. Vi fick ihop en hel del blåbär och det var kul att vara ute även om det var lite irriterade med alla dessa flugor som var runt en hela tiden. Vi plockade blåbär, fikade lite och plockade lite mer blåbär. 
 
Vid sådana här vistelser i skogen använder jag mina "gamla"  strumpor som jag hade tidigare för att skydda smalbenen från sår och andras blod när jag körde marklyft . Det är ett hett tips! Dels för att det blir väldigt varmt om fötterna (hehe) men också för att det sparar smalbenen från en massa rivsår men man samtidig slipper ha på sig långbyxor och kan ha shorts. Smart tycker jag! Och kul att strumporna kommer till användning nu när jag inte kör marklyft. 
 
Efter promenad hem, rensning av blåbär, lagat och ätit mat samt blåbärspaj lämnade vi stugan, tog ett snabbdopp i en sjö och sedan åkte vi mot Göteborg där jag lämnade Elin och Filip. Nu är jag hos mamma och pappa där jag grattat min bästa bror på födelsedagen och här skall jag stanna i natt. 
 
En lagom händelserik idag helt enkelt. 
 

Kommentera här: