Guide - Så klarar du av ditt bankärende på bästa sätt

Jag tänkte att jag skulle ge er en guide i hur man på bästa sätt klarar av sitt bankärende:

Förberedelser - innan du ger dig av:
  • Tänk nog efter
    Vad är det du skall göra? Behöver du verkligen åka till banken? Går det att lösa via internet ex. Internetbanken är din stora räddning - det går snabbare.
  • Läsa noga på instruktionerna
    Att du fått tex ett utbetalningskort från en bank behöver inte innebära att du skall gå till just den banken.
  • Titta efter öppettider
    Titta på öppettiderna, fyll i ev. ledighetsansökan om du inte är ledig på torsdageftermiddag
  • Planera ditt bankbesök
    Du behöver ha gott om tid. Tänk aldrig "det blir bara en kortis" du vet aldrig hur lång tid du behöver vänta. Lägg alltid på minst en halvtimma.
  • Packa ner följande i en väska
    De där viktiga papperna du skall ha med dig, legitimation (vad du än gör glöm inte legitimationen!), tidningar eller bok, ordentligt med tålamod och vet du med dig att du tycker det är jobbigt att stå länge: ta med dig en stol. Drabbas du av tex hostattacker, glöm inte vatten. Ät gärna en bit mat innan du åker iväg.
På banken - väl på plats:
  • Nummerlapp
    Titta först efter om det är någon  som har tröttnat på den (oftast) långa kön. Ibland kan det ligga någon lös nummerlapp som en vänlig själ har lämnat kvar. Annars tar du så snabbt som möjligt nummerlapp. Efter det fyller du i ev. uppgifter på dina papper.
  • Hitta en lämplig plats
    Hitta en plats åt din medtagna stol. Har du ingen egen stol hitta en plats så fort som möjligt men givetvis skall du resa dig om det kommer in någon som ser ut att behöva platsen mer än du.
  • Ta fram din tidning eller bok
    Det är ingen idé att börja stressa över att kön är lång. Ta i stället fram din bok eller tidning som du har med dig. Njut av att få lite tid till att läsa. Skulle du läsa ut  din tidning kan du alltid roa dig med leken "undrar vad han/hon jobbar med?".
  • Om du skulle drabbas av hostattacker
    Och inte har vatten? Var inte orolig. Ligger banken i närheten av en affär du hinner gå och köpa något att dricka  eller gå ut och ta lite luft utan att du missar din tur
På plats vid disken - det är din tur:
  • Ha legitimationen tillgänglig
    Så fort det är din tur, ha framme legitimationen. Då slipper det bli pinsamt och dra ut på tiden.
  • Var trevlig
    Det är ingen idé att vara sur eller irriterad mot personen som tar emot ditt ärende. Han eller hon kan antagligen inte hjälpa att kön är lång, det inte finns någon toalett, sittplatserna slut eller öppettiderna är dåliga.
När du är klar - Gå ifrån banken med ett leende:
  • Var glad
    När du lämnar banken kan du vara glad även om det mot all förmodan skulle vara så att själva ärendet inte gick så bra. Du har ju trots allt förberett dig på bästa sätt och fått tid att läsa tidningen.
1 - ELIN -:

skriven

Haha, bra tips! (; Jag lyckas alltid skämma ut mig när jag är på banken...

Svar: Åh, tack! :D Jag publicerar den där bloggutmaningen antingen ikväll eller imorron (:

2 Malin:

skriven

Sv. Jag tränar friidrott sen 12 år tillbaka :)

3 Malin:

skriven

Sv. Aha va roligt! Jaa det är jättekul :) jag springer 400häck :)

4 Malin:

skriven

Sv. Jaa :) ibland blir det lite för mkt träning bara, haha

5 snigelpickan:

skriven

Hehe, perfekt guide för att uthärda ett bankbesök utan att tappa humöret i onödan. Det bästa är att vara beredd på att man blir där ett tag. Jobbar oxå inom finansbranchen och en del som kommer är så sjukt stressade att man undrar om de tror att det är plastleksaker vi säljer och inte pengar...

6 snigelpickan:

skriven

Sv: haha, jag förstår =) Jag AVSKYR att stå i kö och kan bli tokig på banken jag med. Men bättre förbereda sig än att gå runt och vara arg :P

Kommentera här: